Plăcintă „falsă” din lipii și carne tocată: un aperitiv delicios, care se termină rapid de pe masă

Plăcintă  falsă  din lipii și carne tocată - un aperitiv delicios, care se termină rapid de pe masă. Sursa - Pexels
Plăcintă falsă din lipii și carne tocată - un aperitiv delicios, care se termină rapid de pe masă. Sursa - Pexels

Plăcintele făcute cu lipii în loc de aluat se prepară repede și ușor și sunt la fel de bune.

 

Din punct de vedere al gustului, astfel de plăcinte nu sunt inferioare plăcintelor cu drojdie.

Ingrediente:

6 lipii,

600 grame de carne tocată (după preferințe),

2 cepe,

4 linguri de lapte,

2 ouă,

100 grame de cașcaval,

sare și piper măcinat după gust.

 

Metoda de preparare

Tăiați ceapa și prăjiți-o până se rumenește. Adăugați carnea tocată în ceapă, amestecați și continuați să prăjiți. Într-un castron adânc, bateți ouăle cu laptele.

Acoperiți o tavă de copt cu hârtie de pergament și puneți prima lipie, care trebuie unsă cu amestecul de ouă și lapte. Urmează un strat de umplutura de carne tocată și ceapă. Acoperiți cu cea de-a doua lipie. Repetați procedura până terminați toate ingredientele.  

Hering, în sos delicios. Te vei linge pe degete, după ce vei gusta acest preparat

La final, ultima lipie se unge cu un ou și se rade deasupra cașcaval. Plăcinta se dă la cuptor pentru 15 minute, la o temperatură de 180 de grade. Puneți plăcinta gata pe un platou, decorați-o cu verdeață după dorință. Poftă bună!

BONUS. Cea mai rapidă și gustoasă cină: paste cu carne de pui și sos de roșii, gata în 15 minute

Vă propunem să pregătiți o cină incredibil de gustoasă: paste cu carne de pui și sos de roșii.

Dacă nu dispuneți de timp, dar vrei să aveți o cină gustoasă și sănătoasă, iată o rețetă simplă de paste cu carne de pui în sos de roșii. Durează doar 15 minute pentru a le pregăti.

Ingrediente:

file de pui - 300 grame,

pasta de tomate - 2 linguri,

ciuperci - 250 de grame,

smântână - 50 de grame,

verdeață după gust,

cașcaval tare - 30 de grame,

paste - 100 de grame,

sare și piper după gust.

 

Prepararea rețetei 

 

Tăiați fileul de pui în felii groase și prăjiți-le până sunt gata. Adăugați peste carne și ciupercile tocate.

Între timp, pregătiți sosul. Amestecați pasta de roșii cu smântâna, adăugați sare și piper și verdeață după gust. Când puiul și ciupercile sunt gata, combinați-le cu sosul și continuați să le sotați.

Adăugați puțină apă în tigaia cu carnea de pui, ciuperci și sos și continuați să gătiți, sub capac, încă 3 minute. 

Trei ingrediente care îmbunătățesc gustul cafelei: doar adaugă-le în ceașcă și savurează o băutură senzațională

Puneți paste la fiert într-o oală cu apă fierbinte. Când pastele sunt fierte, scoteți-le din apă și  adăugați-le în tigaia cu carnea de pui și ciuperci. Amestecați totul bine. Poftă bună!

 

BONUS. Ți-e poftă de o plăcintă, dar ai rămas fără făină? Iată cu ce o poți înlocui dacă nu vrei să mergi la magazin

 

Cu ce poți înlocui făina dacă nu vrei să mergi la magazin și îți este poftă de o plăcintă, făcută în casă.

Făina de ovăz înlocuiește complet făina de grâu. Măcinați cerealele într-un blender și obțineți înlocuitorul perfect pentru făină. Din fulgi de ovăz puteți face plăcinte, clătite, prăjituri, cheesecake și multe alte deserturi.

Amidonul de porumb sau de cartofi este un înlocuitor excelent al făinii în prăjituri, plăcinte, brioșe. Amidonul este mai vâscos, așa că trebuie să folosești de 3 ori mai puțin decât dacă ați folosi făină.

Pandișpan pufos cu lămâie: este aproape imposibil să-i reziști acestui desert delicios

Piureul de cartofi este o alternativă neobișnuită la făină. Piureul poate fi folosit în produse de patiserie sărate: plăcinte, tortilla, pizza. Piureul trebuie să fie complet rece înainte de a frământa aluatul.

De asemenea, piureul de cartofi poate fi folosit și în aluat și alături de făină: se adaugă 3 linguri de făină la 200 grame de piure de cartofi. Astfel puteți economisi făina.

Brânză marinată în ulei de măsline: rețeta unui aperitiv original și aromat

Grişul poate înlocui, cu succes, făină. Se se pune în apă sau lapte și se lasă, la temperatura camerei,  5 minute ca să se umfle. Grișul umflat poate  fi adăugat în plăcinte, tarte, dar și în chiftele, în loc de pâine sau pesmet.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel