Nu este dificil să prepari un pandișpan, iar dacă vei adăuga, în aluat, și coaja parfumată de la două lămâi, atunci va fi imposibil să-i reziști.
Acest pandișpan cu lămâie este perfect pentru a fi servit cu ceai sau cafea.
Ingrediente:
făină - 250 grame,
zahăr - 100 grame,
unt - 150 grame,
ouă - 8 bucăți,
coaja de la două lămâi.
pesmet - 2 linguri.
Mai întâi, separă gălbenușurile de albușuri. Topește untul, adaugă coaja de la cele două lămâi, zahărul și amestecă bine. Continuând să amesteci cu un mixer, adaugă, pe rând, gălbenușurile. Urmează făina. Amestecă, din nou, bine.
Brânză marinată în ulei de măsline: rețeta unui aperitiv original și aromatc
Bate spumă albușurile și adaugă-le în aluat, amestecând ușor cu o spatulă, de jos în sus.
Unge o formă de copt cu unt și presară pesmetul. Se toarnă aluatul în formă, se întinde uniform și se trimite la cuptor. Pandișpanul se coace, timp de 15-20 de minute, într-un cuptor preîncălzit la 220 grade. Poftă bună!
Acest chec este cu adevărat delicios și poate fi preparat din pâine uscată cu orice adaosuri care îi vor spori gustul.
Pentru ca pâinea să se usuce bine și să nu mucegăiască, trebuie tăiată cubulețe și ținută într-o pungă de pânză sau într-un vas, învelită cu un prosop de bucătărie.
Dacă aveți prea multă pâine, puteți găti, pentru micul dejun, un chec tradițional danez.
pâine de secară, tăiată cubulețe - 250 grame,
apă - 500 ml,
ouă - 2 bucăți,
coaja și sucul unei lămâi,
miere - 50 ml
sirop de arțar - 50 ml,
scorțișoară și esență de vanilie - după gust.
Când vei servi checul, veți avea nevoie de smântână sau iaurt, ciocolată rasă, nuci sau semințe.
Pâinea trebuie înmuiată peste noapte în 500 ml apă. Dimineața adăugați sucul și coaja de lămâie, mierea, siropul de arțar sau alt sirop după gust ouăle băute și condimentele.
Cum să protejăm pâinea de mucegai: metoda inedită, folosită de bunicile noastre
Ungeți o tavă de copt cu puțin ulei și turnați compoziția obținută. Checul se coace într-un cuptor încins, timp de 30 de minute, la 180 de grade. După ce s-a copt, feliați checul și așezați lângă fiecare felie câte puțină smântână sau iaurt, un pumn de nuci sau niște ciocolată rasă. Poftă bună!
Tortul de ciocolată se prepară atât de ușor încât îl poți face în fiecare săptămână, nu doar de sărbători.
Dacă dragostea ta pentru ciocolată este puternică atunci prepară această rețetă de tort și nu vei fi dezamăgit. Este foarte simplă și rapidă.
Ingrediente:
făină - un pahar și jumătate,
cacao - un sfert de pahar,
sare - o jumătate de linguriță,
bicarbonat de sodiu - 1 linguriță,
zahăr brun - jumătate de pahar,
zahăr alb - jumătate de pahar,
esență de vanilie - 2 lingurițe,
oțet - 1 lingură,
ulei vegetal - o treime de pahar,
cafea - 1 ceașcă.
Pentru glazură:
chipsuri de ciocolată - un pahar și jumătate,
smântână grasă - o jumătate de pahar.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și ungeți o formă de copt cu ulei. Se amestecă făina, cacao, sarea și bicarbonatul de sodiu.
Într-un alt bol, se amestecă cele două tipuri de zahăr, esența de vanilie, oțetul, uleiul și cafeaua. Combinați toate ingredientele și amestecați-le până la omogenizare.
Omleta franțuzească, cea mai pufoasă omletă din lume. Iată cât de ușor se prepară
Turnați aluatul în forma pregătită. Coaceți 30-40 de minute. Nu uitați să faceți testul scobitorii: dacă scobitoarea iese murdară de aluat, desertul mai trebuie copt. După ce s-a copt, desertul trebuie să se răcească complet înainte de a-l unge cu glazură.
Cum se face glazura
Bateți chipsurile de ciocolată cu smântâna încălzită. Turnați glazura peste tort. Ulterior, tortul trebuie dat la rece câteva ore. Serviți o felie din acest desert uimitor, alături de o ceașcă de cafea. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu