PLĂCINTĂ cu varză. Rețeta RUSEASCĂ de Coulibiak. Este delicioasă!

Plăcinta cu varză este un preparat delicios. Rețeta rusească Coulibiak trebuie încercată măcar o dată. Iată cum se prepară. O vei adora!

Ingrediente

- lapte 150 ml
- zahăr 1 lingură
- sare  ½ linguriţă
- ulei 25 ml
- făină 300 g
- drojdie granule 1 linguriţă
- pentru uns: un gălbenuş, susan

Umplutură

- varza murată 400g
- 1 ceapă
- 1 morcov
- piper după gust;
- ulei

Vezi și: Plăcintă cu brânză. Rețeta croată de Štrukli. Este fabuloasă!

Cum se prepară

Se toarnă într-un bol laptele, zahărul, sarea şi uleiul. Se amestecă bine apoi se adaugă făina cernută cu drojdia şi se amestecă cu o lingură, apoi se frământă cu mâna aproximativ 20 min, potrivit pofta-buna.com. Coca trebuie să fie nelipicioasă, elastică şi nu foarte moale. Adăugaţi făină, dacă aluatul e lipicios, acesta nu trebuie să se lipească de mâini.

Punem aluatul într-un bol curat şi uscat, acoperim bolul cu un prosop şi-l lăsăm la loc cald pentru o oră. După, se mai frământă o dată, uşor, aluatul şi se mai lasă la dospit pentru 30 min. Aluatul va creşte foarte frumos. Între timp pregătim umplutura. Călim ceapa şi morcovul dat prin razătoare, adăugăm apoi varza murată tocată şi amestecăm bine, lăsăm să se călească, apoi condimentam.

Vezi și: Cum faci CHIFTELE FRANȚUZEȘTI. Rețeta rapidă ușoară. Vei fi lăudat pentru preparatul tău!

Gustaţi mai întâi varza, dacă e foarte acră o lăsaţi 15 – 20 min în apă rece, apoi vărsaţi apa. Întindem aluatul, obţinând un dreptunghi sau oval. Se pune umplutura în centru, de-a lungul blatului de aluat, se taie prin părţi fâşii, apoi se împleteşte frumos "Coulibiak"-ul se pune în tava tapetată, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la loc cald pentru 30 min.

Se unge apoi cu gălbenuşul de ou şi se pun deasupra seminţe de susan. Se pune plăcinta în cuptorul încălzit la 180 C pentru aproximativ 30 minute. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel