Plăcintă cu brânză. Rețeta croată de Štrukli. Este fabuloasă!

Štrukli, plăcinta cu brânză din Croația este absolut delicioasă. Dacă ai poftă de o gustare savuroasă, această rețetă nu trebuie ignorată.

Ingrediente

Pentru aluat: 500 g făină, 1 linguriță, sare, 1 ou, 2 linguri de ulei de floarea soarelui, 100 ml de apă călduță în care s-a adăugat o linguă de oțet de vin.

Pentru umplutură: 500 g brânză de vaci proaspătă, 100 g unt, 100 g smântână, 2 ouă, sare și piper.

Pentru decor: brânză rasă, o parte din umplutură sau smântână

Cum se prepară

Pregătirea aluatului

Cerneți făina într-un vas încăpător și faceți o mică groapă în mijlocul ei. Puneți oul, uleiul, oțetul, sarea în această groapă. Amestecați cu furculița. Începeți să adăugați apă călduță până ce aluatul începe să se lege, potrivit retete.unica.ro. Frământați până ce aluatul devine neted și elastic. Aluatul obținut se acoperă bine cu folie alimentară și se lasă să se odihnească timp de 30 de minute.

Pregătirea umpluturii

Amestecați brânza de vaci proaspătă cu smântâna, ouăle, sarea și piperul. Amestecați bine.

Asamblarea plăcintei

Topiți untul la bain marie sau în cuptorul cu microunde. Pudrați masa de lucru cu făină. Puneți aluatul și întindeți-l cu sucitorul și cu palmele. Aluatul se întinde până devine suficient de transparent să putem vedea ce este sub el (va dura cel puțin o oră)

Ungeți aluatul cu untul topit. Adăugăm umplutura peste trei sferturi din aluat. Rulați aluatul. Cu ajutorul mânilor dozați aluatul în plăcintă astfel încât să obțineți bucăți egale. Tăiați bucățile obținute cu ajutorul unei farfurii, nu cu un cuțit, pentru că umplutura se poate revărsa.

Bucățile de plăcintă se transferă într-o tavă de copt. Pe deasupra se toarnă untul topit rămas, umplutura rămasă (dacă nu mai este, se adaugă smântână) și brânza rasă. Plăcinta se coace timp de 30 de minute la 180 de grade Celsius sau până ce brânza de deasupra s-a rumenit frumos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel