Piure din mazăre verde: o garnitură foarte ușoară și plină de vitamine

Piure din mazăre verde, o garnitură foarte ușoară și plină de vitamine.
Piure din mazăre verde, o garnitură foarte ușoară și plină de vitamine.

Nu veți petrece mai mult de 15 minute în bucătărie, pregătind acest fel de mâncare.

Prepararea piureului de cartofi din mazăre congelata este extrem de simplă și rapidă. Este bine de servit ca garnitură pentru pește sau file de pui.

Ingrediente:

mazăre verde congelată - 500 grame

ulei de măsline - 10 grame,

unt - 15 grame,

sare și piper negru după gust,

apă clocotită.

 

Rețeta pas cu pas

 

Clătiți mazărea verde congelată în apă rece și treceți-o printr-o sită. Mazărea nu trebuie dezghețată.

Încingeți o cantitate mică de ulei de măsline într-o cratiță și puneți mazărea. Se gătește circa 3 minute, amestecând bine.

Se adaugă apă fierbinte în cratița cu mazăre, astfel încât abia să o acopere. Fierbeți mazărea aproximativ 7 minute. Asezonați, apoi, cu sare și piper.

Cum se păstrează varza pentru iarnă: o tehnică simplă pe care nu toată lumea o știe

Adăugați o bucată de unt în cratița cu mazăre. Imediat ce untul se topește, amestecați bine și pisați mazărea cu un blender. După ce obțineți piureul, verificați dacă mai are nevoie de sare sau piper.  Poftă bună!

Mazărea, beneficii și proprietăți

Mazărea, la fel ca toate leguminoasele, este o excelentă sursă de proteine de origine vegetală și conține o cantitate mare de fibre. Fitonutrienții din mazăre au capacitatea de a reduce apetitul, iar proteinele, combinate cu fibrele, încetinesc procesul de digestie și promovează sentimentul de sațietate. Aceasta determină reducerea totalului de calorii consumate, astfel că mazărea este unul dintre alimentele utile în dietele sănătoase, unde este important controlul cantității de calorii consumate zilnic. 

Este important de spus ca in proteinele vegetale pe care le conține mazărea lipsește unul dintre aminoacizii esențiali si anume metionina.

Mazărea are un indice glicemic mic, ceea ce o face ideală în dieta persoanelor care suferă de boli de nutriție, mai ales diabet. Proporția dintre fibre și proteine o face utilă pentru a echilibra nivelul de glucoză din sânge. Fibrele sunt benefice pentru digestie și au capacitatea de a hrăni microbiomul intestinal, concomitent cu blocarea proceselor de dezvoltare exagerată a bacteriilor cu potențial patogen. Acest fapt reduce riscul unor afecțiuni gastro-intestinale, cum ar fi boala inflamatorie a intestinului, sindromul intestinului iritabil și cancerul de colon.

Mazărea stimulează tranzitul intestinal sănătos. Trebuie spus ca aceste proprietăți ale mazărei sunt specifice pentru toate leguminoasele. Mazărea verde este bogată în antioxidanți cu potențial efect antiinflamator. Unii nutrienți (pisumsaponinele) se găsesc exclusiv în mazăre. Mazărea conține Omega-3 sub forma de acid alfa-linolenic. Într-o porție de mazăre sunt aproximativ 30 de miligrame de acid alfa-linolenic.

BONUS. Carne cu legume la cuptor. Pune toate ingredientele într-o pungă și cina e gata. Rețeta simplă de tot

Iată o rețetă simplă pentru masa de cină pentru întreaga familie, care se face repede și fără multe bătăi de cap.

Când nu vrei să petreci mult timp la bucătărie, dar trebuie să-ți hrănești familia, astfel de rețete te salvează. Totul este cât se poate de simplu, rapid și gustos și sățios. 

Vei avea nevoie de:


carne de porc - 1 kg,
cartofi - 900 grame,
ceapă - 2 bucăți,
morcov - 2 bucăți
dovlecel - 1 bucăți
muștar de masă - 1 linguriță.
muștar cu boabe - 2 lingurițe.
oțet de mere - 1 lingură.
piper negru, sare - după gust,
oregano - 2 linguri.
unt - 80 grame.

 


Modul de preparare

 


Taie  carnea de porc în bucăți de mărime medie. Este mai bine să iei carne cu puțină grăsime, deoarece mâncarea va fi mai gustoasă. Adaugă ceapa, tăiată în rondele, muștarul și boabele de muștar, oțetul de miere, sarea și piperul. Se amestecă și se lasă la marinat 15-20 de minute.

Nu se lipește și nu se arde: cum să gătești orezul într-o cratiță pe aragaz sau în cuptorul cu microunde

Într-un recipient separat, amestecă cartofii tăiați grosier, morcovii și dovleceii. Se adaugă sare, piper și oregano. Trimite carnea marinată la legume și amestecă. Acum a venit momentul să transferi carnea cu legumele într-o pungă pentru cuptor. În pungă se mai pune o bucată de unt. Leagă punga cu legume și carne și da-o în cuptorul încins la 180 de grade pentru 1 ora.

Înainte de servire se presară cu verdeață și se decorează cu legume proaspete. Toată lumea va fi mulțumită de o astfel de cină! 

Apetisantă, consistentă și foarte gustos! Rețeta este bună nu doar pentru cină, ci și pentru o masă festivă, deoarece combinația de carne și legume este un câștig în toate sensurile! Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel