Pintea, replică pentru Iohannis. Mail citit în direct, la Antena 3

SORINA PINTEA
SORINA PINTEA

Sorina Pintea i-a dat replică preşedintelui Klaus Iohannis, după ce acesta a comentat controversata declaraţie pe care ministrul a făcut-o.

"Declaraţia a fost scoasă din context şi folosită în scop politic. Am constatat cu surprindere că şi preşedintele Iohannis a făcut un comentariu la această declaraţie, neîncercând să vadă exact cum am spus-o şi de ce am spus-o. Eu aş fi vrut să îi dau o replică, într-un fel, dar am să-i dau un altfel de replică. Am să-mi permit să citesc un e-mail, sper să nu se supere cel care mi l-a adresat. În urmă cu câteva luni, am fost întrebată cum aş putea salva o viaţă. Am rămas surprinsă pentru că cel care mă întrebă - era vorba despre soţia dânsului - nu ştia că Ministerul Sănătăţii a modificat ordinul 50 prin care putem trimite mai uşor pacienţii la tratament în străinătate, adică nu l-a informat nimeni. Nu am întrebat dacă cel care trebuia să îl informeze era membru PSD, PNL sau USR pentru că nu era cazul. Sănătatea nu are culoare politică", a declarat Sorina Pintea, în emisiunea "100 de minute" de la Antena 3.

Vezi și: Pintea, "popor de infractori". Iohannis, atac: Să plece acasă!

Replică pentru președintele Klaus Iohannis

"Mi-a trimis primul e-mail, pe 18 octombrie. Pe 23 octombrie, avea deja dosarul aprobat pentru plecarea în străinătate. Mi-a mai scris de Crăciun şi zilele trecute. De aceea, mi-aş permite să dau replica preşedintelui citind acest e-mail:

"Bună seara, doamna ministru. Ciar dacă nu v-am scris de mult, să ştiţi că vă urmărim la televizor. Aseară, am cunoscut o fată cu aceeaşi boală ca cea a soţiei mele, care nu mai are mult de trăit. Este în fază avansată şi, de atunci, mă tot gândesc la dumneavoastră şi la cât de mult ne-aţi ajutat. Nu ştiu dacă o să pot să vă răsplătesc vreodată şi mă uit la soţia mea cum îşi revine, în fiecare zi. Îmi doresc din tot sufletul să vă cunoaştem şi să vă mulţumim personal".

Nu i-am cunoscut pe aceşti oameni, nici nu era cazul. Erau nişte oameni care aveau nevoie de ajutor. Cred că domnul preşedinte nu ştie asta pentru că nu a fost interesat. Altfel nu îmi explic cum în 2016 a permis să fie blocate proiectele pentru construcţia centrelor de maril arşi, cum a permis să fie blocate proiectele privind radio-terapia? Asta nu mai ţine de culoarea politică", a spus Sorina Pintea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel