Pintea, "popor de infractori". Cum explică ministrul declarația făcută: Trebuie să fim conştienţi..

Sorina Pintea, declarații
Sorina Pintea, declarații

Sorina Pintea a explicat declaraţia controversată pe care a făcut-o, potrivit căreia "suntem un popor de infractori".

"A fost o declaraţie scoasă din context şi folosită în scop politic. Mi se pare cu atât mai ciudat, cu cât sănătatea nu ar trebui să fie un subiect de dispută politică. A fost o discuţie despre spaga în spitale pe care am avut-o cu studenţi, bloggeri, cu organizaţii civile. Se discută despre acest subiect. Apoi am început să discutăm despre infecţii. Am fost întrebată ce măsuri am luat şi eu am spus atunci "da, sistemul Sănătăţii a creat cadrul legal, dar pentru mine, în calitatea de ministru, este foarte frustrant că atunci când, de exemplu, într-un spital avem focare de infecţii şi nu se respectă reguli şi protocoale, este frustrant să putem da amenzi doar în cuantum de 2.000 de lei.

Şi atunci am propus majorarea amenzilor şi în momentul în care am postat actul normativ pe site-ul Ministerului Sănătăţii cu amenzile majorate, au fost tot felul de atacuri la adresa mea personală, la adresa sistemului" şi eu mă întrebam, nu neapărat afirmam, ci spuneam "pare că suntem un popor de infractori, dacă facem afirmaţii de genul "dacă facem scandal când majorăm cuantumul amenzilor, asta înseamnă că, din start, ne dorim să încălcăm legea? Până la urmă trebuie să fim cu toţii conştienţi că dacă nu puteam respecta aceste lege nu vom putea scăpa niciodată de nimic", a declarat ministrul Sorina Pintea, în emisiunea "100 de minute" de la Antena 3.

"Afirmație eronată"

"Nicio secundă nu m-am referit la poporul român. Nu asta este percepţia mea. Am făcut o afirmaţie eronată, generalizând aceste lucruri", a mai spus Sorina Pintea.

Vezi și: Pintea, replică pentru Iohannis. Mail citit în direct, la Antena 3

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel