Pilonul II de pensii. Dăncilă, ANUNȚ. Ce se întâmplă din 2019

Pilonul II de pensii va exista în continuare, iar începând de anul viitor Guvernul va propune un pachet prin care să se asigure că nicio pensie nu va scădea, a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

"Ce se va întâmpla cu Pilonul II de pensii? Acesta va exista în continuare, iar începând de anul viitor vom propune un pachet prin care să ne asigurăm că nicio pensie nu va scădea pentru cei care optează şi pentru o contribuţie privată la pensie", a declarat Dăncilă, marți, 3 aprilie

De asemenea, a precizat că nu poate să dea detalii cu privire la acest pachet, care este în lucru. "Se lucrează la un pachet privind pilonul II de pensii, dar până nu finalizăm lucrul (...) nu vă pot da mai multe detalii, o să discut cu ministrul Muncii. După ce acest pachet va fi gata, atunci vom vorbi, pentru că nu vreau să venim cu un punct de vedere şi pe urmă să îl schimbăm. (...) Contribuţiile la pilonul II ştiţi foarte bine au scăzut de la 5,1 la 3,75%, odată şi cu trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Legat de pilonul II (...) vom face un grup de lucru, vom vorbi cu doamna ministru şi, atunci când vor fi gata aceste lucruri, vom veni în spaţiul public şi le vom anunţa", a mai afirmat premierul României.

[citeste si]

Viorica Dăncilă a fost prezentă marţi în plenul Camerei Deputaţilor, la 'Ora prim-ministrului', la solicitarea grupului parlamentar PNL.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel