Pilon II pensie. Tăriceanu: Nu mai reprezintă o problemă procentajul

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, vineri, că, dacă suma netă care se varsă la Pilonul II de pensii rămâne aceeaşi, scăderea procentului de contribuţie nu va reprezenta o problemă.

"Dacă suma netă care se varsă la Pilonul II de pensii rămâne aceeaşi cred că nu mai reprezintă o problemă care este procentajul. Având în vedere că raportarea procentului se face la o bază mult mai mare, suma pe care cei care contribuie (o au - n.r.) la Pilon va rămâne aceeaşi", a spus Tăriceanu, întrebat de presă, la plecarea de la Târgul Indagra, ce părerea are despre scăderea contribuţiei la Pilonul II de pensii.

[citeste si]

Fiind întrebat dacă, în acest caz, oamenii vor primi aceiaşi bani la pensie, el a spus: 'Depinde foarte mult de performanţa pe care fiecare societate care administrează Pilonul II de pensii o va avea. (...) Şi trebuie să vă mai spun încă un lucru: mai există o posibilitate la care unii contribuabili, unii salariaţi au recurs, este vorba de Pilonul III de pensie care este unul optativ, deci cine doreşte să aibă o siguranţă şi mai mare poate să utilizeze şi Pilonul III de pensii", notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel