Pieton lovit de un câine "vitezoman", pe trecerea de pietoni. MAI, precizări după clipul zilei

Foto: DGPMB
Foto: DGPMB

Ministerul Afacerilor Interne face precizări după ce pe adresa instituţiei a fost trimisă o filmare cu un accident mai rar întâlnit. 

Ministerul Afacerilor Interne transmite un mesaj după ce a primit o filmare amuzantă cu un bărbat care este doborât, pe trecerea de pietoni, de un câine care alerga după un autoturism.

"Am primit acest video cu întrebarea: Câinele care alerga după o mașină poate fi acuzat de părăsirea locului accidentului?

Răspuns:1. Recomandăm tuturor pietonilor să se asigure temeinic atunci când traversează, chiar și pe trecerea de pietoni. Pericolul poate apărea oricând fie pe 4 roți, fie pe 4 picioare și cu coadă.

2. Părăsirea locului accidentului, fără încuviințarea poliției sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulație, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Însă, cum câinele nu conducea un vehicul, desigur răspunsul este NU.

3. Îi rugăm pe conducătorii auto să conducă preventiv pentru evitarea producerii unor accidente, mai ales că au la îndemână mai multe posibilități: cunoașterea semnelor de circulație și… frâne mai bune decât ale cățelului din imagine.

P.S. Legenda spune că mașina este urmărită și în acest moment de câine", transmite Ministerul Afacerilor Interne.

VIDEO: 

 

Zeci de sancţiuni, la începutul săptămânii, pentru nereguli în trafic

 

Poliţiştii rutieri au aplicat, luni, 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.700 lei, în cadrul unei acţiuni pentru depistarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor sau substanţelor psihoactive, precum şi pentru verificarea legalităţii transportului rutier public de persoane.

"La activităţile de control desfăşurate, poliţiştii Brigăzii Rutiere au aplicat 29 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 13.700 lei, după cum urmează: 13 sancţiuni transport persoane, 14 sancţiuni transport marfă şi două sancţiuni aplicate pentru alte categorii de autovehicule", informează un comunicat al Brigăzii Rutiere transmis, luni, Agerpres.

Au fost reţinute 11 certificate de înmatriculare (din care trei transport persoane, şapte transport marfă şi un autoturism), pentru deficienţe tehnice sau dotări suplimentare, un set de plăcuţe cu numărul de înmatriculare şi două permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 zile, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice (0,33 şi 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat).

În perioada 7 - 13 iunie sunt organizate activităţi de control în trafic, în vederea creşterii gradului de disciplină rutieră şi pentru combaterea principalelor cauze care duc la accidente rutiere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel