Piazzola, o poveste autentică continuă seria de concerte „Anotimpuri”

Ansamblul ArgeEnTango, din componenţa căruia face aprte şi îndrăgita interpretă Analia Selis,  va susţine un concert de muzică argentiniană - Piazzola, o poveste autentică -, vineri 28 octombrie, la Sala Thalia din Sibiu.

“Este o mare bucurie să mă întorc la Sibiu. Acum doi ani am cântat pentru prima dată la Sala Thalia cu proiectul Vă place Tango?, am revenit anul trecut fiind invitata Cvartetului ConTempo, iar anul aceasta am prezentat Tango Simfonic. De data aceasta sunt foarte mândră să revin alături de nişte muzicieni extraordinari. Mă simt foarte onorată să cânt alături de Mariano Castro (pianist argentinian), Răzvan Suma (violoncelist), Rafael Butaru (vioară) şi Omar Massa (bandoneonist argentinian). Împreună am înfiinţat ansamblul ArgEnTango şi venim să Sibiu ca să prezentăm Piazzolla, o poveste autentică.  Publicul se va bucura de muzica lui Piazzolla cântată în cel mai autentic mod posibil, cu o tehnică şi o expresivitate deosebită. Vom povesti şi despre piese, despre Astor Piazzolla şi un pic şi despre noi”, a declarat Analia Selis

Citește și: Bucharest International Dance Film Festival

Originară din Argentina, Analia Selis a început să cânte de la primele amintiri ale vieții sale. În anul 1998 a obținut Diploma de educatoare de muzică la Universitatea de Muzică din San Miguel de Tucuman (Argentina). Iar în anul 2002 a obținut Diploma in Vocal Performance la Longy School of Music (Boston). În SUA a apărut un drum neașteptat pentru Analia, apreciatul violoncelist român Răzvan Suma, motiv pentru care în anul 2003 s-a mutat în România. Analia Selis a reprezentat Argentina la Festivalul Cerbul de Aur 2004 și a reușit să se claseze pe locul 3. După festival a fost contactată de casa de discuri “Media Pro Music” cu care a semnat un contract pentru producție muzicală. Între 2005 și 2009 a lansat 4 albume de mare succes care au dus-o pe Analia în atenția mediilor de presă, radio și televiziune din România. În anul 2009, Analia a fost invitată pentru a doua oară să cânte în Piața Festivalului George Enescu, alături de chitaristul Julio Santillan (Argentina), violoncelistul Răzvan Suma (România) și actrita Mihaela Teleoacă (România). A urmat o serie de concerte împreună și un album lansat în anul 2011, Un instante.

Citește și: Vă așteptăm la Festivalul Național de Teatru!

În anul 2014 Analia se îndreaptă spre o altă cale muzicală ce-i aduce Argentina mai aproape - drumul tangoului. A debutat în arta tangoului în turneul național place tango? împreună cu violoncelistul Răzvan Suma și chitaristul argentinian Julio Santillan. Datorită succesului, turneul s-a bucurat de o a doua ediție în anul 2015. În anul 2015 a lansat împreună cu Mariano Castro (membru al renumitei trupe de tango Narcotango) proiectul Tango Simfonic, tango aranjat pentru orchestra de cameră, pian și voce, călătorind de atunci și până în prezent prin toată țara în colaborare cu cele mai importante filarmonici.  Anul 2016 este un an extrem de important al carierei sale: devine membru al ansamblului ArgEnTango alături de 4 mari muzicieni (Răzvan Suma - violoncel, Rafael Butaru - vioară, Mariano Castro - pian și Omar Massa - bandoneon). Împreună cu ArgEnTango, Analia abordează un alt stil de a cânta tango - Piazzolla. Tot în anul 2016 Analia debuta în cariera sa internațională fiind invitată în luna aprilie să reprezinte România la ABU Radio Song Festival (Beijing, China) și în iulie să cânte în Argentina, în orașul său natal, Tucuman. Dealungul carierei sale, Analia a participat live și a înregistrat pentru cele mai importante posturi de radio și televiziune și a cântat în cele mai importante scene din România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel