Piața serviciilor de acces la internet. ANCOM, mesaj

Piața serviciilor de acces la internet în bandă largă la puncte fixe se menține concurențială din anul 2015, nefiind necesară reglementarea piețelor de gros corespunzătoare, transmite ANCOM.

ANCOM a agreat, în cadrul ultimei ședințe online a Consiliului Consultativ, împreună cu industria de comunicaţii electronice proiectul de poziție cu privire la revizuirea pieţelor relevante din sectorul comunicaţiilor electronice corespunzătoare serviciilor de acces local la puncte fixe şi serviciilor de acces central la puncte fixe pentru servicii destinate publicului larg.

Analiza concurenţială realizată de către Autoritate a arătat că piața cu amănuntul a serviciilor de acces la internet în bandă largă la puncte fixe se menține concurențială, nefiind necesară reglementarea piețelor de gros corespunzătoare.

Proiectul de Poziție este rezultatul unei noi analize de piață, realizate cu scopul de a reevalua și, eventual, de a intensifica nivelul de concurență pe piața cu amănuntul a serviciilor de acces la internet în bandă largă la puncte fixe, prin potenţiale măsuri de reglementare impuse pe piețele de gros.

Analiza, care a avut în vedere modificările de pe piață în perioada 2015 – 2019, nu a evidențiat existența unor probleme concurențiale care să justifice impunerea de reglementări specifice, la nivelul piețelor de gros corespunzătoare sau a piețelor cu amănuntul. Piața serviciilor de acces la internet în bandă largă la puncte fixe se menține concurențială, în condițiile în care utilizarea buclei locale la nivelul pieței de gros este nesemnificativă în România, concluzia ANCOM fiind că nu este necesar a fi impuse reglementări la nivelul pieţelor serviciilor de acces local la puncte fixe şi, respectiv, serviciilor de acces central la puncte fixe.

ANCOM derulează periodic astfel de analize pentru a asigura o concurență efectivă pe piață, care să genereze beneficii pentru utilizatorii finali.

Conform cadrului european de reglementare în domeniu, ANCOM urmează să notifice Comisia Europeană, Organismul Autorităţilor Europene de Reglementare în Domeniul Comunicaţiilor Electronice (OAREC) şi autorităţile naţionale de reglementare din celelalte state membre ale Uniunii Europene măsurile propuse. Comisia Europeană, OAREC şi celelalte autorităţi de reglementare vor putea transmite ANCOM comentarii şi observaţii în termen de o lună de la data notificării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel