Phoenix, concert de înaltă ținută culturală

Flaviu Predescu / 04 ian 2019 / 09:12 Salveaza PDF Comentarii
Phoenix – concert de înaltă ținută culturală
Phoenix – concert de înaltă ținută culturală

Phoenix se întoarce în fața publicului cu un proiect inedit: o sinteză între ciclul Anotimpurilor prezente pe albumul "Cei ce ne-au dat nume" și Rapsodia 1, emblematică pentru George Enescu. 

Concertul are loc la Hard Rock Cafe vineri, 4 ianuarie 2019, de la ora 22:30.

Proiect de înaltă ținută culturală, însă fără pretenții exclusiviste, "Sinteza-Rapsodia" își propune a fi un concert caracterizat prin accesibilitate, încărcat de viziune și profesionalism, un concert în care acordurile rock și etno-rock care au transformat formația Phoenix în unicat vor purta și un altfel de mesaj – unul de chemare spre rădăcini culturale astăzi lipsite de atenție.

Sub numele Sfinţii, formaţia a fost înfiinţată în 1961, la Timişoara, însă grupul a debutat un an mai târziu. A devenit Phoenix, la iniţiativa chitaristului Claudiu Rotaru, pentru a evita conflicte cu autoritățile vremii. Prima compoziţie proprie a fost "Ştiu că mă iubeşti şi tu", înregistrată în 1964. Au urmat "Bun e vinul ghiurghiuliu" şi "Pădure, pădure", care erau şi primele melodii din rock-ul românesc inspirate din folclor, arată organizatorii într-un comunicat.

Bilete concert Phoenix - "Sinteza-Rapsodia" la Hard Rock Cafe
VIP (loc la masă în fața scenei) - 90 lei
Acces General (loc la masă, în sală) - 70 lei
Fără loc (în picioare) - 70 lei


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24