Urmărește emisiunea live


Petardele, spaima animalelor! Asociațiile trag un semnal de alarmă

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Asociațiile pentru protecția animalelor trag un semnal de alarmă pentru protejarea mult mai atentă a necuvântătoarelor în perioada sărbătorilor de iarnă. 

”Petardele, spaima animalelor!”, este mesajul pe care îl transmite Asociația Milioane de Prieteni. Sărbătorile de iarnă sunt o reală bucurie pentru noi, însă o teroare pentru animalele de companie! Este sezonul în care sute de animale sunt pierdute, fug din curți, se smucesc din lese sau din brațele stăpânilor și rămân cu traume din cauza zgomotelor provocate de petarde.

Câini răniți sau omorâți în stradă

”În ultimele zile s-a înmulțit alarmant numărul câinilor răniți sau omorâți în stradă. Blănoșii sar în fața mașinilor, speriați de zgomotele puternice produse de petarde sau artificii. În preajma sărbătorilor, reţelele sociale sunt pline cu anunţuri despre animale pierdute sau care se comportă ciudat. Teama li se citește în ochi, iar ei tind să se îndepărteze rapid de sursa zgomotului, tremură, caută atenția stăpânului, unii rod obiectele aflate în apropierea lor, zgârie ușile. Cei mai expuși sunt câinii lăsați liberi în curți pentru că mulți dintre ei rup ori sar gardurile și fug haotic pe străzi”, susțin reprezentanții Asociației. 

Pentru a evita situațiile neplăcute, Asociația Milioane de Prieteni îi sfătuiește pe toți proprietarii de câini să-i protejeze de aceste zgomote cât mai mult cu putință.

Iată câteva soluții de protecție a animalelor

Câteva soluții ar fi să fie ținuți o perioadă în cea mai îndepărtată cameră, pentru ca zgomotele străzii să nu ajungă la ei, să țineți geamurile închise, să aibă lângă ei jucăriile preferate, să stați cât mai mult alături de ei și să îi liniștiți în orele critice, mai ales din seara de Crăciun și cea de Revelion.

Blănoșii scoși la plimbare trebuie să aibă hamuri de siguranță, din care să nu poată să scape în cazul în care se sperie și se smucesc și mai ales să nu îi lasați singuri, legați de stâlpi, în fața magazinelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel