Peste 5,7 tone de artificii, indisponibilizate de polițiști

Alexandru Ichim / 25 noi 2019 / 12:10 Salveaza PDF Comentarii

În perioada 26 septembrie - 14 noiembrie 2019, Poliţia Română, prin Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, a derulat acţiunea naţională „IMPORTATORII 2019”. A fost verificat astfel modul de respectare a prevederilor legale referitoare la operațiunile cu articole pirotehnice.

Acțiunea a avut și scopul prevenirii și combaterii evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice.

În urma celor 440 de controale efectuate la persoane fizice și juridice autorizate/neautorizate să desfăşoare operaţiuni de import/transfer/comercializare articole pirotehnice, precum şi la cele care efectuează jocuri de artificii. Astfel, au fost verificate 283 de spații de depozitare și depozite autorizate de articole pirotehnice.

Sancțiuni de zeci de mii de lei

 

În urma acțiunii, au fost descoperite 35 de infracţiuni privind nerespectarea regimului articolelor pirotehnice şi a materiilor explozive, fiind cercetate penal 39 de persoane. Pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 41.000 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 5.761 de kilograme de articole pirotehnice de diferite clase şi categorii (toate provenind din săvârşirea de infracţiuni sau contravenții la regimul materiilor explozive).

Totodată, au fost retrase 5 autorizaţii de funcţionare de organele de profil pentru renunțare sau neprezentare la viză.

 

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24