Persoana care a amenințat-o pe Maia Morgenstern, sub control judiciar

Facebook Maia Morgenstern
Facebook Maia Morgenstern

Persoana care a amenințat-o pe actrița Maia Morgenstern, dar și alți angajaţi ai Teatrului Evreiesc de Stat a fost plasată, luni, sub control judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit unui comunicat al IGPR, dosarul penal a fost deschis „în urma plângerii unei femei, privind un mesaj cu caracter antisemit ce cuprindea amenințări cu moartea și alte vătămări, transmis pe mai multe adrese de e-mail ale unui teatru”.

Dosarul penal a fost înregistrat inițial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și, ulterior, a fost declinat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Persoana suspectă a fost identificată și reținută pentru 24 de ore de polițiștii Direcției de Investigații Criminale.

„Ulterior, a fost prezentată procurorului de supraveghere, care a admis propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de cel în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințarea unei persoane sau a unui grup de persoane, prin intermediul unui sistem informatic (...), faptă prevăzută de articolul 6 indice 1 din O.U.G. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război”, se arată în comunicatul IGPR.

Cercetările în acest caz continuă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel