Pentru un cozonac pufos, cu umplutură delicioasă, încercați rețeta lui Scărlătescu. Are și un truc

Cătălin Scărlătescu ne învață să facem cel mai bun cozonac.

Pentru un cozonac pufos, cu umplutură delicioasă, trebuie neapărat să încerci această rețetă de cozonac.

Ingrediente cozonac de Paște – Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu

1 kg făină
450 ml lapte
200 g rahat
500 g nucă
250 g zahăr
1 păstaie vanilie
300 g unt
150 g ciocolată
30 g portocală confiată
30 g coajă de lămâie
5 ouă proaspete
60 g drojdie

Mod de preparare 

Ingredientele trebuie scoase din frigider cu mai mult timp înainte să vă apucați de rețetă.  

Amestecați într-un bol cele 60 grame de drojdie cu 100 mililitri de lapte, trei linguri de făină și o lingură de zahăr până se omogenizează. Lăsați la crescut aluatul până când își dublează volumul. Timpul de creștere al aluatului poate fi și de o oră.

Între timp, pe foc amestecați într-o oală laptele cu zahărul și păstaia de vanilie, până când zahărului se topește complet.

Într-un alt vas se amestecă gălbenușurile și se adaugă un praf de sare. Treptat, se adaugă și făina, amestecând mereu.Turnați apoi și laptele în care s-a topit zahărul și s-au dizolvat vanilia și maiaua. Amestecați bine compoziția și adăugați untul, amestecând până se omogenizează toate ingredientele.

Adăugați în acest aluat bucățelele de portocală confiată și coajă rasă de la o lămâie. Acestea îi vor oferi o aroma deosebită cozonacului. Acest aluat trebuie amestecat până când se încorporează toate ingredientele și devine elastic și aerat. Noul aluat trebuie lăsat să crească timp de o oră.

Cuptorul trebuie să fie încins la 160 grade. Când cozonacul începe să se coacă, temperatura trebuie coborâtă la 140 grade.

Umplutura delicioasă se prepară din ciocolată topită, nuci mărunțite și rahat. Aceste ingrediente se amestecă până obțineți o compoziție omogenă. Se întinde cu sucitorul aluatul, se pune crema și se rulează.

Rulada pe care o obțineți trebuie tăiată în două, pe lungime. Cele două bucăți pe care le obțineți trebuie împletite și așezate în tava de cozonac. După ce e pus în tavă, cozonacul se unge cu ou și puteți presăra zahăr.

Înainte de a băga la cuptor cozonacul, acesta mai trebuie să crească în tavă pentru aproximativ două ore. Apoi se dă la cuptor pentru 45 de minute, notează a1.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel