EXCLUSIV  Pensionari carduri STB. Tudor Ionescu, despre schimbare: De ce e necesară

Tudor-Tim Ionescu a explicat de ce pensionarii vor trebui să aibă carduri de călătorie chiar dacă au gratuitate la STB.

Tudor-Tim Ionescu a explicat, miercuri, pentru DCNews care este principiul de a introduce carduri de călătorie pentru pensionarii din București care optează pentru gratuitate pe STB. Aceștia vor trebui să completeze un formular pe baza căruia se va emite cardul. Odată ce vor intra în mijloacele de transport în comun, pensionarii vor trebui să valideze cardul la fiecare călătorie. Consilierul ALDE susține că în acest mod se va cunoaște exact ce sume trebuie să se plătească la stat, ceea ce nu se putea face atunci când gratuitatea se obținea pe baza cuponului. 

Citește și: Pensionari carduri STB. Haos la ghișeele de bilete, situație fără precedent

 "Și la elevi este același lucru"

"Ideea este că aici există o logică foarte simplu de înțeles. Dacă se oferă gratuitate tuturor doar pe bază de talon sau buletin sau nu contează ce, nu poți cuantifica numărul celor care călătoresc și de aceea este important să ai un card pe care îl validezi la fiecare urcare, chiar dacă se valideză pe zero, astfel încât să putem să facem și noi niște calcule pentru că trebuie plătite niște taxe. Exită un tva pe care îl plătești. Și atunci tu cât raportezi, 100, un milion, 500 de pensionari? Practic se creează o imposibilitate de raportare și de plătire a taxei în baza necuantificării. Și în asta constă utilitatea cardului. E un card pe care trebuie să îl valideze pe zero. Astfel, la sfârșitul anului poți avea și o statistică referitoare la câți oameni au utilizat acest serviciu, dar și mai important, din punct de vedere al taxelor, să știi ce raportezi la stat, că trebuie să plătești anumite lucruri. Și la elevi este același lucru", a explicat Tudor-Tim Ionescu. 

În privința subvenționării transportului pentru pensionari, consilierul a declarat că nu s-a schimbat nimic în privința procedurii.

Citește și: Atac cibernetic. O bancă și-a suspendat activitatea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel