Patru alimente care nu trebuie consumate la micul dejun dacă ții la siluetă

Patru alimente care nu trebuie consumate la micul dejun dacă ții la siluetă. Sursa foto: freepik.com
Patru alimente care nu trebuie consumate la micul dejun dacă ții la siluetă. Sursa foto: freepik.com

Dacă vrei să ai o silueta zveltă, este important să știi ce alimente nu trebuie consumate la micul dejun.

Nutriționiștii spun că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, care poate să dea un început corect întregii zile, dar te poate priva de sănătate și performanță. O masă sățioasă și de calitate dimineața îți poate îmbunătăți starea de spirit și poate preveni depresia. Și, în același timp, este important ca micul dejun să nu-ți aducă kilograme în plus.

Îți spunem care sunt cele patru alimente pe care nu trebuie să le consumi la micul dejun, dacă dorești să rămâi slab.

1. Sandvișuri cu unt. Contrar tradiției, micul dejun nu trebuie să aibă un conținut scăzut de grăsimi. Trucul este să găsești tipul potrivit de grăsime care poate fi consumată dimineața. Untul conține substanțe care ajută la procesarea vitaminelor, dar este bogat în grăsimi saturate, care contribuie la creșterea în greutate și afectează negativ starea sistemului cardiovascular.

În loc de sandvișurile obișnuite cu unt, folosiți  unt de arahide pe pâine prăjită. Te vei simți sătul, deoarece unul de arahide crește producția de peptide, adică hormoni care reglează foamea.

Salată de țelină cu nuci și brânză: o rețetă foarte interesantă

2. Iaurt cu un conținut scăzut de grăsimi. Un astfel de produs a devenit o alternativă la sandvișuri. Din păcate, un astfel de iaurt conține mult zahăr  și puține proteine.

În schimb, poți alege iaurtul fără zahăr, dar bogat în grăsimi. Nu este doar gustos, dar ajută și eficient la reducerea greutății.

Aceste cinci condimente previn mai multe boli. Nu le ignora și include-le în dieta ta

3. Cereale. În ciuda faptului că au devenit o opțiune tradițională pentru micul dejun, cerealele nu sunt sănătoase. Cele mai multe dintre cereale conțin o cantitate mare de zahăr, care în timp se va transforma în grăsime corporală.

În loc de cerealele obișnuite pentru micul dejun, consumă fulgi de ovăz neîndulciți, care conține o cantitate sănătoasă de fibre. Reducerea aportului de zahăr dimineața te va ajuta să nu te simți simți obosit în mijlocul zilei.

Elixirul de usturoi combate infecțiile, căderea parului și acneea. Iată cum se prepară

4. Suc de fructe. Majoritatea sucurilor de fructe din comerț conțin la fel de mult zahăr ca și băuturile răcoritoare. Prin urmare, sucurile de fructe sunt una dintre cele mai proaste opțiuni pentru micul  dejun. Practic nu conțin fibre. Deoarece sucul nu trebuie mestecat, nu te vei simți sătul, iar senzația de foame va reveni mai repede.

În loc de sucuri de fructe, este de preferat să consumi fructe proaspete. Aceasta este o modalitate excelentă de a-ți stimula sistemul digestiv dimineața pentru a consuma mai mute calorii la următoarele mese.

De asemenea, este util să bei un pahar cu apă caldă cu puțin suc de lămâie proaspăt stors cu aproximativ jumătate de oră înainte de micul dejun.

Apropo, cei care vor să slăbească nu trebuie să renunțe la masa de seară. Este greu să adormi la timp și să te odihnești bine pe stomacul gol. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel