Patron, câinele erou din Ucraina, a fost premiat la Festivalul de la Cannes pentru munca sa de genist

Patron, câinele erou din Ucraina, a fost premiat la Festivalul de la Cannes pentru munca sa de genist / Foto: Twitter DSNS.GOV.UA
Patron, câinele erou din Ucraina, a fost premiat la Festivalul de la Cannes pentru munca sa de genist / Foto: Twitter DSNS.GOV.UA

Patron, câinele erou din Ucraina care ajută soldații ucraineni la depistarea minelor puse de ruși, a fost premiat la Festivalul de la Cannes.

Patron, celebrul câine ucrainean care ajută soldații ucraineni la depistarea minelor puse de ruși, a fost premiat la prestigiosul Festival de Film de la Cannes pentru munca sa de genist, scrie Daily Mail. Patrupedul, care are peste 270.000 de urmăritori pe Instagram, a câștigat premiul „Palm Dog-manitarian”, care recunoaște conexiunea dintre umanitate și câini.

Mulțumind organizatorilor, managerul lui Patron, Mykhailo Iliev, a spus: „Ne-ar plăcea ca Patron să viziteze Cannes, dar are mult de lucru aici.”

Premiul a fost primit în numele lui Patron de către Kateryna Tretyakova, membru al Pavilionului Național Ucrainean, care a spus: „Acesta este dedicat tuturor apărătorilor Ucrainei și apărătorilor unei lumi pașnice”.

Cățelul a adulmecat sute de mine de la începutul invaziei în Ucraina și, pe lângă premiul de la Cannes, Patron a fost decorat și de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care l-a numit erou național și simbol al patriotismului ucrainean.

Cum a ajuns Patron simbol al patriotismului ucrainean. Oamenii l-au îndrăgit imediat

O fotografie drăguță a lui Patron, care se traduce în română ca "Glonț", a fost postată inițial pe forumul Reddit, dar de atunci a fost distribuită masiv pe toate rețelele de socializare. Imaginea îl arată pe Patron, un Jack Russell Terrier, îmbrăcând o vestă militară ucraineană minusculă și privind încântat la o mină rusească aflată jos, pe pământ.

Ulterior, tot pe rețelele sociale s-a spus că Patron are doi ani și ”îi place brânza și să găsească minele terestre rusești lângă Cernihiv, Ucraina”. Salvatorii din Cernihiv au postat o fotografie cu acest câine care face parte din echipa pirotehnică care găsește minele îngropate în pământ.

“Faceți cunoștință cu Patron. Are doi ani. Este un suflet mare și este mascota pirotehniștilor noștri din Cernihiv. Îi însoțește mereu peste tot. Apropo, îi place brânza, așa că băieții noștri îl recompensează uneori.”, au scris salvatorii ucraineni.

De atunci aceste cățel drăguț a devenit foarte popular în lumea întreagă. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel