EXCLUSIV  Patriarhul rus Kirill, declarație controversată, după decizia Bisericii Ortodoxe a Ucrainei. Nu s-a întâmplat nici pe vremea lui Stalin. Dan Ciachir: Reflexe satanico-marxiste

Patriarhul rus Kirill, declarație controversată, după decizia Bisericii Ortodoxe a Ucrainei. Nu s-a întâmplat nici pe vremea lui Stalin. Dan Ciachir: Reflexe satanico-marxiste / Foto: Facebook Patriarhul Kirill
Patriarhul rus Kirill, declarație controversată, după decizia Bisericii Ortodoxe a Ucrainei. Nu s-a întâmplat nici pe vremea lui Stalin. Dan Ciachir: Reflexe satanico-marxiste / Foto: Facebook Patriarhul Kirill

Scriitorul Dan Ciachir a comentat declarațiile patriarhului rus Kirill, după decizia Bisericii Ortodoxe a Ucrainei de a se desprinde de Biserica Ortodoxă Rusă.

Scriitorul Dan Ciachir a comentat declarațiile patriarhului rus Kirill, care a spus că înțelege "decizia" Bisericii Ortodoxe a Ucrainei de a se desprinde de Biserica Ortodoxă Rusă.

"El spune că înțelege, ori, aceasta este iar este o atitudine ticăloasă, în sensul că dacă ar înțelege, ar trebui să înțeleagă și toată culpa pe care o are Rusia față de Ucraina. Încă o dată se dovedește că Patriarhul Kirill nu este arhiereul lui Hristos, ci a lui Putin. Ce spune el? Că știe că se vor îndrepta lucrurile... Mai bine tăcea. Atitudinea lui, pe de o parte, recunoaște, înțelege crimele făcute de biserica ortodoxă rusă, care nu compromite ortodoxia, compromite pe ea însăși pentru că asemenea atitudine nu au avut-o în Rusia nici măcar ierarhii ortodocși celebri în cele mai urâte vremuri. Din 1923, când dispare Patriarhul Tihon, până în 1943, în septembrie, când Stalin își dă seama de importanța bisericii, nu s-a asociat la crimele lui Stalin, pe când Patriarhul Kirill se asociază la cumplitele crime ale lui Putin și asta arată că, de fapt, nu este arihiereul lui Hristos, ci arhiereul lui Putin, cu reflexe satanico-marxiste.

Din păcate Occidentul nu mai vede latura spirituală a fenomenului, numai pe cea politică. Ori, ceea ce se întâmplă, ceea ce face întâistătătorul Patriarhiei Rusiei este un lucru cumplit de jenant, o atitudine care nu pe Dumnezeu îl compromite, pe Hristos, ci pe sataniștii săi stăpâni spirituali.", a declarat  Dan Ciachir  pentru DC NEWS.

Ce a spus patriarhul rus Kirill

Reamintim că patriarhul rus Kirill a declarat că "înţelege" decizia Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, care a anunţat în cursul săptămânii desprinderea de Biserica Ortodoxă Rusă din cauza atitudinii sale faţă de ofensiva Kremlinului pe teritoriul ucrainean.

"Înţelegem pe deplin suferinţele actuale ale Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, înţelegem că Înaltpreasfinţitul mitropolit Onufrie (şeful acestei biserici) şi episcopatul său trebuie să acţioneze în maniera cea mai înţeleaptă posibil pentru a nu complica viaţa credincioşilor lor", a declarat patriarhul Kirill în cursul liturghiei în catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel