Paste tortellini, ziua internațională. REȚETA cu sos alb, gata în 15 minute

Paste tortellini, ziua internațională. REȚETA cu sos alb, gata în 15 minute / Foto: Pixabay, de AlexNut
Paste tortellini, ziua internațională. REȚETA cu sos alb, gata în 15 minute / Foto: Pixabay, de AlexNut

Astăzi, 13 februarie, este ziua internațională a pastelor tortellini.

13 februarie se anunță a fi o zi delicioasă. Este ziua internațională a pastelor tortellini, așa că astăzi vă inspirăm cu o rețetă delicioasă de paste tortellini cu sos alb, gata în 15 minute.

Tortellini este o varietate de paste emblematică pentru regiunea italiană Bologna, preparată dintr-un aluat rulat şi modelat astfel încât să se creeze în mijloc un cerc sau o formă aproximativ triunghiulară şi care pot fi umplute cu carne, şuncă sau brânză, servite cu diferite sosuri sau cu supă. Potrivit reţetei originale, umplutura trebuie să includă un amestec de prosciutto, mortadella şi parmezan, relatează Agerpres.

Aceste paste meşteşugite cu minuţiozitate au apărut în oraşul Castelfranco Emilia, din provincia Modena, în apropiere de Bologna. Deşi povestea originii variază de la oraş la oraş, se spune că, potrivit legendei, Venus, zeiţa dragostei, ar fi petrecut o noapte la un han local. Proprietarul hanului a aruncat o privire prin gaura cheii, iar după ce a văzut-o pe zeiţa încântătoare, a fost lovit de inspiraţie, a mers apoi în bucătărie şi a creat pastele tortellini, despre care se spune că sunt modelate în forma buricului lui Venus.

Tortellini cu sos alb, rețetă gata în 15 minute

Ingrediente: 250 g tortellini, 200 ml smântână pentru gătit (20% grăsime), 3 căței de usturoi, 2 lingurițe busuioc uscat, sare, piper, nucșoară - după gust, opțional - cașcaval sau parmezan ras, opțional - busuioc verde sau pătrunjel pentru servit

Cum se prepară: Fierbeți tortellini exact așa cum scrie pe pachet. Majoritatea au nevoie de aproximativ de 7 minute, dar trebuie să verificați instrucțiunile mai întâi.

Într-o tigaie încăpătoare puneți smântâna, usturoiul și restul condimentelor, după gust. Lăsați smântâna să se încălzească. Dacă doriți să o mai subțiați, adăugați 1 polonic de apa în care au fiert pastele. Peste sos, puneți tortellini scurși de apa în care au fiert și lăsați-i 1-2 minute la foc mic, cât să se umple de arome, scrie bucate-aromate.ro. Dacă doriți, adăugați parmezan sau cașcaval ras. Serviți tortellini cu sos alb imediat, cu busuioc sau pătrunjel verde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel