EXCLUSIV  Paste fără gluten cu sos roșu, rețetă de Raluca Rotariu. Ingredientul opțional care schimbă totul în farfurie

Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, vă propune astăzi o rețetă delicioasă: paste fără gluten cu sos roșu. Este o rețetă ideală pentru femeile cu endometrioză, dar și pentru persoanele care vor să înceapă să mânănânce sănătos.

În rândurile de mai jos, Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, ne spune cum să pregătim paste fără gluten cu sos roșu.

Rețetă paste fără gluten cu sos roșu

Porții: 2

Timp de preparare: 30 de minute


Ingrediente: 

250g paste fără gluten

80g piure de tomate

4 căței de usturoi 

4 linguri de unt clarificat/ulei de măsline

o linguriță de busuioc

o linguriță de oregano

o linguriță de sare 

o linguriță de piper 

Opțional: o lingură de fulgi de drojdie inactivă

2. -imagine fara descriere- (paste_cu_sos_rosu1_72359700.jpg)

Mod de preparare:

Într-o oală punem la fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Avem grijă să nu scurgem pastele înainte de a păstra două polonice din apa în care au fiert acestea. Punem la încins untul clarificat sau uleiul de măsline într-o tigaie. Curățăm cățeii de usturoi, îi tăiem în felii subțiri și îi adăugăm peste unt.

ÎI lăsăm la călit timp de 3-4 minute la foc mediu-mic. Adăugăm peste ei piureul de tomate și amestecăm timp de 2 minute, până când acesta se încălzește. Adăugăm cele două polonice din apa în care au fiert pastele și amestecăm totul până când obținem o compoziție omogenă. Lăsăm sosul la foc mic timp de 4 minute și amestecăm din când în când pentru ca acesta să nu se prindă. Oprim focul și adăugăm condimentele. Amestecăm sosul cu pastele și presăram deasupra fulgii de drojdie.

3. -imagine fara descriere- (paste_cu_sos_rosu2_88058800.jpg)

4. -imagine fara descriere- (paste_cu_sos_rosu3_08644400.jpg)

VEZI ȘI: Raluca Rotariu (Endofoodart), interviu: Am aflat că endometrioza nu dispare, ci se manageriază. „Dieta” pentru femeile care au această boală

Raluca Rotariu, alături de echipa ei de la Endofoodart, a venit în ajutorul femeilor cu endometrioză cu două cărți pe care le-a pus gratuit la dispoziția tuturor persoanelor interesate.

Raluca Rotariu este co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție. Are 24 de ani, a fost diagnosticată cu endometrioză stadiul trei și se află într-o permanentă căutare de rețete gustoase, necezurându-și vreodată gândurile despre această afecțiune.

Endometrioza este o boală gravă care afectează – la nivel mondial – o femeie din zece. Este considerată o boală tabu cu consecințe teribile. Endometrioza este una dintre principalele cauze a infertilității feminine. Boala presupune dureri insuportabile, tratamente și efectele lor secundare, iar la pacientele cu stadiul 3 sau 4 de boală, intervenții chirurgicale numeroase și chiar infertilitate. 

Endometrioza este o boala cronică. Nu se vindecă, dar poate fi ținută sub control cu tratament

Sunt paciente care reușesc să își controleze boala prin alimentație și stil de viață sănătos și sunt și paciente care necesită un tratament cronic pe toată perioada vieții lor, activă hormonal. Rolul intervenției chirurgicale este de a aduce o pacientă din stadiul 3, 4 de boală la stadiul 1, 2. Intervenția nu vindecă, ci doar ameliorează semnificativ afecțiunea, urmând ca celelalte specialități conexe, împreună cu medicul curant să controleze boala. Pacienta, și după operație, rămâne o pacientă cronică. 

În acest context, Raluca Rotariu a spus, într-un interviu pentru DC News, cum a luat ființă proiectul Endofoodart. Citiți aici continuarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel