EXCLUSIV  Partidul politic DNA și rolul acestuia la viitoarele alegeri. Diana Tache: Mă face să cred că există această posibilitate. Ei nu se gândesc decât la asta

Partidul politic DNA și rolul acestuia la viitoarele alegeri. Diana Tache Nu ai cum să controlezi lucrurile altfel decât cu frică
Partidul politic DNA și rolul acestuia la viitoarele alegeri. Diana Tache Nu ai cum să controlezi lucrurile altfel decât cu frică

Chirieac, Tache și Ciuvică au vorbit despre rolul pe care l-ar juca DNA în lumea politică, în cadrul episodul 3 din sezonul al treilea al emisiunii Miercurea Neagră. 

Marţi, 27 septembrie, s-au împlinit la 20 de ani de la înființarea Parchetului Național Anticorupție, devenit ulterior Direcția Națională Anticorupție. În acest context. Bogdan Chirieac, Diana Tache și Mugur Ciuvică au vorbit la DC NEWS despre DNA și rolul pe care această instituție l-ar juca în lumea politică.

"DNA era un partid politic în România. Ăsta este adevărul. Problema este că partidul politic a pierdut alegerile fiindcă opoziția la DNA era PSD și Liviu Dragnea. Au câștigat cu 47% alegerile, deci au pierdut atunci cei de la DNA (n.r. în 2016, la alegerile parlamentare), dincolo de osanalele care s-au ridicat ieri acestei distinse instituții. Credeți că partidul politic DNA își revine la următoarele alegeri? Mă gândesc că ar avea cale liberă. Lumea e nemulțumită de facturi, de crize, de toată situația asta", a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac.

Diana Tache: DNA a fost cel mai important instrument în campaniile trecute

"Felul în care s-au comportat cei de ieri (n.r. personalităţile politice care au participat la aniversarea a 20 de ani de DNA) și felul în care au insistat să ne contrazică discursurile din ultimii 10-15 ani și anume că DNA da, a fost un partid politic și da, a fost cel mai important instrument în campaniile trecute, da, pe mine mă face să cred că există această posibilitate pentru că, ei de la ei din birouri, nu se gândesc decât la asta.

Au venit inclusiv cei pe care DNA i-a cercetat abuziv și care au fost achitați între timp, demonstrând astfel că munca a fost în zadar, a celor de la DNA, au venit și au spus că sunt partenerii lor și că îi susțin, ceea ce înseamnă că, știți foarte bine, nu ai cum să controlezi lucrurile altfel, decât cu frică, iar mie îmi arată că de frică cei de ieri au aplaudat nu doar activitatea din ultima vreme a DNA, dar și pe doamna Kovesi, care s-a lăudat cumva direct", a spus jurnalista Diana Tache.

Ciuvică: DNA-ul a fost într-o combinație mult mai mare

"DNA-ul nu a fost un partid politic niciodată. DNA-ul a fost o sculă într-o combinație mult mai mare. În momentul ăsta DNA-ul există, dar eu nu mai văd combinația mult mai mare. Vom vedea ce va face, dar combinația aia mai mare eu nu o văd acum și v-am explicat că doamna Kovesi a făcut test acum 3 luni, la începutul verii, au făcut test în România, au lansat chestia cu candidatura, au făcut sondaje... Și-a căutat susținere și nu a găsit deloc, dar deloc însemnând deloc-deloc. Ea nu a văzut o ambasadă, un partid politic, în afară de chestia aia a lui Cioloș cu doi membri și un sfert, niciun partid nu a susținut-o, nicio presă importantă, nimeni. A făcut test, și-a luat-o în freză și a spus că nu candidează.

O să candideze dacă o să-și recapete susținerea, dar susținerea nu o văd acum. Inclusiv aniversarea asta de acum cu discursurile, care au fost așa și așa, în afară de câteva, și asta este în contextul cu MCV-ul și cu Schengen. V-am spus, eu îi citez pe ăștia pentru că văd ce părere are stalinismul și oamenii sunt foarte supărați că lucrurile se aranjează înspre să scoată ăștia MCV-ul și să dea ok-ul cu Schengen-ul, și pentru asta trebuie să închidă dosarele astea sau cum le numesc ei la Bruxelles, pe tema justiției din România făcute acolo și atunci au nevoie să zică că anticorupția merge în continuare, legile justiției etc. Ăștia fac chestiile astea ca să bifeze, urmând să vedem efectele", a declarat Mugur Ciuvică.

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel