Parisul impune taxe mai mari de parcare proprietarilor de mașini SUV 'periculoase şi greoaie'

Foto Pexels
Foto Pexels

Primăria Parisului vrea să impună taxe de parcare mai mari proprietarilor de SUV-uri, cu scopul de a lupta contra poluării.

Consilierii municipali vizează vehiculele 'periculoase şi greoaie', scrie The Guardian. Se va lua în considerare dimensiunea, greutatea vehiculului şi motorul mașinii chiar dacă detaliile cu privire la taxă nu au fost anunțate.

'De la 1 ianuarie 2024, proprietarii de SUV-uri se pot aştepta să plătească taxe mai mari pentru a parca în capitala Franţei'

Vehiculele electrice şi cele ale familiilor numeroase, care au nevoie de o maşină mai mare, este de aşteptat să scape de taxele majorate, care vor intra în vigoare de la data de 1 ianuarie 2024. 'De la 1 ianuarie 2024, proprietarii de SUV-uri se pot aştepta să plătească taxe mai mari pentru a parca în capitala Franţei', a precizat Consiliul municipal într-un comunicat.

Consilierii parizieni au aprobat măsura în unanimitate în luna iunie 2023

Autoritățile spun că numărul de SUV-uri din oraş a crescut cu 60% în ultimii 4 ani. Acum, reprezintă 15% din cele 1,15 milioane de vehicule private parcate în Paris în fiecare seară. Prin majorarea taxelor se dorește împiedicarea creşterii numărului de SUV-uri şi încurajarea deţinerii de mașini mai mici, mai uşoare.

Un consilier din cadrul partidului ecologist EELV, care a propus majorarea taxelor, a spus: 'Ne-am dori ca oraşul Paris să modifice preţul parcărilor cu plată, pe un principiu progresiv, în funcţie de greutatea şi dimensiunea vehiculelor'. 

David Belliard, viceprimar responsabil pentru spaţiul public şi politica de mobilitate, a precizat că SUV-urile sunt nepotrivite într-un mediu urban. 'Nu există poteci de pământ, drumuri de munte… SUV-urile sunt absolut inutile la Paris. Mai rău, sunt periculoase, greoaie şi folosesc prea multe resurse pentru fabricare', a zis Belliard.

Totuși, Pierre Chasseray, un purtător de cuvânt al grupului de apărare a şoferilor 40 millions d’Automobilistes, a anunțat că numărul SUV-urilor a crescut pentru că familiile mai numeroase le-au cumpărat cu scopul de a-şi înlocui vehiculele de tip microbuz.

’Sunt vehicule de familie folosite pentru a pleca în weekend sau în vacanţă’

’Sunt vehicule de familie folosite pentru a pleca în weekend sau în vacanţă. Ne bucurăm de o mică minoritate a populaţiei urbane care a decis să facă din SUV simbolul luptei împotriva poluării’, a menționat Chasseray pentru Le Parisien.

Autorităţile de la Lyon au anunţat taxe de parcare mai mari în funcţie de greutatea vehiculului începând din 2024. De asemenea, Grenoble este de aşteptat să introducă o schemă similară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel