Paris. Protest în pielea goală în fața ministrului Culturii, Fleur Pellerin - Foto

Un actor de comedie și dramaturg francez a șocat, marți, spectatorii prezenți la cea mai importantă gală de premiere de la Paris, apărând complet gol pe scenă pentru a protesta că dramaturgii nu beneficiază de șomaj. În public se afla și ministrul Culturii din Franța, Fleur Pellerin. 

Sebastien Thiery a stârnit un val de controverse, după ce a pășit ieri complet gol pe scenă, la ediția din acest an a Nuit des Molières, ceremonia de acordare a distincţiilor acordate de instituţia creată de Asociaţia profesională şi artistică a teatrului din Franţa, Académie des Molières, relatează The Telegraph.

Dramatuturgul a fost primit cu râsete și aplauze, inclusiv de ministrul Culturii din Franța, Fleur Pellerin (41 de ani), aflat în public, care și-a astupat gura cu palmele, în semn de supriza, scrie ziare.com.

După ce a ajuns în spatele pupitrului și a localizat poziția ministrului Culturii, actorul în vârstă de 45 de ani  s-a adresat direct oficialului guvernului francez, cerând socoteală pentru faptul că dramaturgii nu beneficiază de șomaj.

"De ce această discriminare? Este pentru că sunt fizic urâți? Doamna ministru, vă dezgust?", a întrebat el retoric, Sebastien Thiery.

Ministrul Culturii din Franța nu a dorit să răspundă pe moment.

Fleur Pellerin nu este primul ministru al Culturii din Franța care s-a confruntat cu un asemenea protest. În luna iunie a anului trecut, predecesorul său, Aurélie Filippetti, a avut parte de un protest cu actori goi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel