Părintele Necula, despre ”pupatul moaștelor”: Mă distrează enorm de mult să constat

Constantin Necula
Constantin Necula

Biserica nu e paralelă cu statul, ci este parte integrantă a eforturilor de a proteja sănătatea populației, deși exagerăm foarte mult în defavoarea Bisericii, a spus părintele Constantin Necula.

„Exagerările noastre în perioada asta mi-au dovedit încă o dată cât suntem de fragili și temători (...). Cred că maturitatea pastorală a Bisericii e un pic mai amplă decât imaturitatea sistemului nostru sanitar de acum, pentru că nouă, ce ne lipsesc, sunt oamenii care sunt specialiști pe epidemie, noi nu avem epidemiologi, ferească Dumnezeu de așa ceva, am ascuns specialitatea asta, nu e bănoasă, nu se vede public. (...) Eu cred că noi suntem dispuși să exagerăm foarte mult în defavoarea Bisericii. Am auzit de atâtea ori chestia cu pupatul moaștelor încât mă distrează enorm de mult să constat că cei care sărută moaștele rămân vii, iar cei care nu sărută se mortifică într-o singură idee, se obsedează, devin, așa, monofazici”, a spus Constantin Necula, potrivit Mediafax, la Marius Tucă Show. 

„Postul este redarea conținutului credinței. Eu tot râd că a posti înseamnă a nu prosti. Adică a te menține inteligent, viu, comunicativ dătător de sens lucrurilor pe care le trăiești. Pentru suflet postim cu atenție. Eu cred că exigența majoră în postit este să adaugi cel puțin la fel de multă rugăciune câtă mâncare preiei. Adică să fii atent", a mai spus Constantin Necula.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel