Papanașii cu smântână și dulceață de afine reprezintă un desert tradițional românesc extrem de delicios. Iată cum poți să îi prepari...
Ingrediente:
- 500g brânză de vaci proaspătă și scursă
- 2 ouă
- 4 linguri făină
- o lingură zahăr
- coaja rasă de la o lămâie (netratată chimic)
- un praf de sare
- ulei pentru prăjit
Servire:
- smântână
- dulceață de afine
Cum se prepară
Într-un bol mare, amestecă brânza de vaci scursă, ouăle, făina, zahărul, coaja rasă de lămâie și un praf de sare. Amestecă bine până când toate ingredientele sunt omogenizate și obții un aluat puțin lipicios.
Pe o suprafață de lucru presărată cu făină, formează din aluat biluțe, apoi modelează-le sub formă de gogoși, lăsând un mic orificiu în mijloc pentru a favoriza coacerea uniformă. Poți să îți ungi mâinile cu puțin ulei pentru a preveni lipirea aluatului.
Încinge ulei într-o tigaie adâncă sau într-o cratiță. Când uleiul este suficient de încins, adaugă papanașii și prăjește-i pe fiecare parte până devin aurii și crocanți. Asigură-te că îi întorci de câteva ori pentru a se prăji uniform. Servește-i calzi, alături de smântână și dulceață de afine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu