Panettone cu ciocolată. Rețeta pentru Paște, explicată pas cu pas

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol cum faci panettone cu ciocolată.

Panettone este un delicios cozonac italian, cu o textură pufoasă și aromă bogată. Chat GPT ne propune această rețetă pentru Paște, recomandând-o ca fiind una dintre cele mai ușor de făcut.

Ingrediente:

500g făină albă

200g zahăr

200g unt la temperatura camerei

4 ouă

coaja rasă de la 1 lămâie

coaja rasă de la 1 portocală

100g stafide

100g ciocolată neagră, tăiată în bucăți mici 

1 plic de drojdie uscată (7g)

1 linguriță de extract de vanilie

un praf de sare.

Mod de preparare

Începe prin hidratarea stafidelor într-un bol cu apă caldă timp de aproximativ 15 minute. După aceea, scurge-le și usucă-le cu un prosop de bucătărie.Încălzește cuptorul la 180°C și unge o formă pentru panettone cu unt sau folosește hârtie de copt. Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea și drojdia uscată. În alt bol, bate ouăle cu zahărul până obții o compoziție spumoasă. Adaugă untul moale și continuă să amesteci. Adaugă treptat amestecul de făină peste compoziția de ouă și unt. Amestecă bine până se omogenizează.

Adaugă coaja rasă de lămâie și portocală, extractul de vanilie, stafidele și ciocolata tăiată în bucăți mici. Amestecă bine. Pune aluatul în forma pregătită pentru panettone și nivelează-l cu o spatulă. Acoperă forma cu un prosop curat și lasă aluatul să crească într-un loc cald timp de aproximativ 2-3 ore, până când acesta își dublează volumul. După ce aluatul a crescut, înfige cu grijă bucăți mici de unt în vârful panettone-ului. Pune forma în cuptorul preîncălzit și coace panettone-ul timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când devine auriu, poți face și testul cu scobitoarea pentru a vedea dacă e copt. După ce este gata, scoate panettone-ul din cuptor și lasă-l să se răcească complet înainte de a-l tăia și servi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel