PAH: Procentul magistraților condamnați, mai mare decât cel al politicienilor

Magistrați
Magistrați

Patrick Andre de Hillerin a realizat o statistică ce arată că procentul magistraților condamnați definitiv este mai mare decât cel al politicienilor ce au primit condamnări definitive. 

Iată ce scrie jurnalistul în publicația Cațavencii:

"În cinci ani avem 89 de primari condamnați, 21 de deputați, 6 senatori, 2 europarlamentari, 8 președinți de Consilii Județene. În total, 126 de politicieni aleși condamnați definitiv în cinci ani. 126 dintr-un total de 45.206 politicieni aleși.

Ei bine, mult mai rău decât clasa politică stă cea de a treia putere în stat, respectiv puterea judecătorească. Da, Justiția din România este, dacă judecăm după condamnări, mult mai coruptă decât clasa politică. Fiindcă în aceeași perioadă, 2013 – finalul lui 2017, au fost condamnați definitiv 64 de magistrați (33 de judecători și 31 de procurori) dintr-un total (la finalul lui octombrie 2017) de 6.596 de magistrați activi (4.659 de judecători și 1.824 de procurori).

Procentul condamnaților: 0.27 % vs 1.69 %

Pentru că doamnei K. și susținătorilor săi le plac foarte mult procentele, vom spune că din 2013 și până la sfârșitul lui 2017 au fost condamnați doar 0,27% din politicienii aleși, în timp ce au fost condamnați 0,97% din magistrații activi. Iar comparația este și mai îngrozitoare dacă e să comparăm politicienii aleși cu procurorii: 0,27% din politicienii aleși condamnați, față de 1,69% din procurorii activi condamnați.

Așadar, dacă ne lăsăm doar în voia cifrelor, seci și necruțătoare, să încercăm să răspundem onest la o întrebare simplă: sunt mai corupți politicienii din România sau procurorii? Sunt mai corupți politicienii din România sau magistrații?" se arată în articolul semnat de Patrick Andre de Hillerin.

*Notă: intertitlul aparține redacției DCNews.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel