P.A. de Hillerin - Tunegaru, dialog 'online'. Cum a pus-o jurnalistul la punct

Patrick André de Hillerin a intrat în dialog, pe Facebook, cu Cristina Tunegaru după jurnalistului i-a fost suspendat contul de Facebook după o postare despre această profesoară.

(w670)

Apoi, ziaristul a scris pe Facebook: "Ce nu înțelege doamna Tunegaru este exact fondul problemei.
Domnia sa alienează niște copii, că i se pare cool să o ardă pe frondă. Dacă nu face demersuri serioase de schimbare a sistemului, dacă se "implică" doar pe FB, atunci e doar o frecție și, așa cum am ami spus, o attention whore.

Copiii ai căror părinți sunt cuceriți de celebritatea online a doamnei și sunt mândri că o "au pe Tunegaru la Română, cum, n-o știi pe Tunegaru?" vor fi incapabili să treacă examenele care-i așteaptă. Pentru că doamna o arde cu cățeluși roz și alți inorogi, pe când la examen li se va cere altceva. Nasol.

Am fost și eu rebel, la bac, la scris. Dar pe pielea mea. Am scris cu totul altceva decât așteptau profesorii examinatori și mi-am luat-o. Dar nu am futut viața a 25 de copii. Mi-am asumat, era strigătul meu de revoltă și-l puteam duce.

Dacă lucrarea mea ar fi fost corectată de profesori din liceul în care am făcut 11-12, atunci aș fi luat notă mare. Ne învățaserăm unii cu alții, știau că argumentez și că nu susțin tezele oficiale. Dar a fost corectată de profesori dintr-un liceu de elită, în care învățasem în clasele 9-10. Și care m-au penalizat pentru nonconformism. Vorba lui tata, când a aflat, acum două săptămâni (de-abia acum două săptămâni) ce am făcut atunci: "Mda, știi și tu să-ți alegi momentele..."

Ce face Tunegaru Cristina este un abuz. Se folosește de niște copii pentru a-și crește cota de popularitate. Din nefericire, domnia sa e un profesionist slab. I-am citit manualul alternativ de română pentru clasa a V-a. Singurul loc în care l-aș distribui ar fi toaletele din curte ale caselor din țară. Deși cu un pdf nu te poți șterge prea confortabil la cur.

Poți fi zeu online, poți avea fani, poți orice, în lumea asta lipsită de valori reale. Dar este inacceptabili să pui în joc parcursul educațional al unor copii doar pentru că ești tu prea prost ca să înțelegi cum se fac lucrurile ca să și funcționeze. E greu să faci lucrurile să se miște. E cumplit de greu. E nevoie de răbdare și, mai ales, de inteligență. Doamna Tunegaru nu posedă niciuna dintre aceste calități. Mai este și mincinoasă. Domniei sale îi va fi și mai greu să schimbe învățământul după chipul și asemănarea sa. Ceea ce e bine. Pentru că nimeni, de fapt, nu-și dorește un copil slab educat, arogant și nesimțit".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel