Ouțe coapte în coji de ou. Rețetă deosebită pentru Paști

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să pregătești ceva deosebit pentru masa de Paști, ouțele coapte în coji de ou sunt fix ce căutai. Un desert special! Iată cum se prepară.

Ingrediente

1 ou
75 g făină
60 g zahăr
1 plic zahăr vanilat 
60 ml ulei
60 ml lapte
1 vârf cuţit praf de copt 
6 coji de ouă
1 linguriţă mare sare, ulei
zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru ornat

Vezi și: Drob în foietaj. Rețeta delicioasă pentru masa de Paști

Cum se prepară

Ouăle le găurim deasupra cu un ac mai gros şi cu grijă mărim gaura cât să încapă coada de la lingura de lemn sau cât să încapă prin el degetul arătător uşor. Le golim de conţinut, apoi le spălăm şi le ţinem 20 minute în apă cu sare, potrivit bucatareselevesele.ro. Le scurgem, le limpezim cu apă rece şi, apoi, dintr-o cănită turnăm puţin ulei în interiorul fiecărui ou şi le scuturăm bine pentru ca uleiul să se întindă bine pe interior după care le golim de ulei.

Într-un vas punem oul întreg, zahărul, zahărul vanilat şi amestecăm cu mixerul. Adăugăm uleiul treptat, continuând să amestecăm, laptele şi apoi adăugăm făina în care am pus praful de copt. Omogenizăm şi turnăm compoziţia într-o pungă căruia îi tăiem un colţ şi umplem cojile de ou trei sferturi cu compoziţie.

Vezi și: Cozonac fără frământare. Rețeta simplă pentru masa de Paști

Cojile de ouă pregătite ca în cele descrise mai sus se vor pune într-o formă de muffins. Fiecare adâncitură o căptuşim cu folie de aluminiu pentru ca ele să stea drepte. Astfel pregătite, punem tava cu cojile de ouă umplute cu compoziţia de chec la copt pentru 12 minute, la foc potrivit (facem proba cu scobitoarea).

Se scot din cuptor, se lasă la răcit, se îndepărtează cu un cuţit aluatul ce se scurge în timpul coacerii, după care se curăţă coaja de ou. Le pudrăm cu zahăr sau le putem trage în glazura de ciocolată. 

Vezi și: Cum faci o friptură de miel fragedă. Medicul nutriționist Anca Hâncu, secrete: Va deveni foarte uşor digerabilă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel