EXCLUSIV  Cum faci o friptură de miel fragedă. Medicul nutriționist Anca Hâncu, secrete: Va deveni foarte uşor digerabilă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Medicul nutriționist Anca Hâncu a explicat cum trebuie să fie marinată și gătită carnea de miel pentru a ne bucura de o friptură fragedă și ușor dgerabilă. 

"Mielul este un animal tânăr care are nişte proteine tinere cu acizi nucleici, care sunt foarte greu digerabili, şi atunci va trebui să fie marinată înainte. Am o reţetă de a marina carnea de miel cu rozmarin. Rozmarinul este foarte util în marinare. De asemenea, cimbrul potenţează valoarea nutritivă a cărnii şi poate să frăgezească, de fapt, carnea. O friptură de miel făcută cu vin, la foc mic, în cuptor - chiar şi două ore poate sta în cuptor - va deveni foarte fragedă şi uşor digerabilă.

Pentru cei care au probleme cu digestia, mai uşor digerabilă este carnea de ied sau carnea de curcan, dacă persoana respectivă are o afecţiune, un sindrom de intestin iritabil sau tulburări digestive, insuficiență pancreatică, exocrină sau tulburări biliare. Trebuie să aibă grijă", a explicat medicul nutriționist Anca Hâncu, într-un interviu pentru DC Medical.

Vezi și: Cum prepari pasca, dacă nu vrei să te îngrași. Medicul nutriționist Anca Hâncu, rețetă cu mere

Interviul integral, în materialul video de mai jos: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel