"Mielul este un animal tânăr care are nişte proteine tinere cu acizi nucleici, care sunt foarte greu digerabili, şi atunci va trebui să fie marinată înainte. Am o reţetă de a marina carnea de miel cu rozmarin. Rozmarinul este foarte util în marinare. De asemenea, cimbrul potenţează valoarea nutritivă a cărnii şi poate să frăgezească, de fapt, carnea. O friptură de miel făcută cu vin, la foc mic, în cuptor - chiar şi două ore poate sta în cuptor - va deveni foarte fragedă şi uşor digerabilă.
Pentru cei care au probleme cu digestia, mai uşor digerabilă este carnea de ied sau carnea de curcan, dacă persoana respectivă are o afecţiune, un sindrom de intestin iritabil sau tulburări digestive, insuficiență pancreatică, exocrină sau tulburări biliare. Trebuie să aibă grijă", a explicat medicul nutriționist Anca Hâncu, într-un interviu pentru DC Medical.
Vezi și: Cum prepari pasca, dacă nu vrei să te îngrași. Medicul nutriționist Anca Hâncu, rețetă cu mere
Interviul integral, în materialul video de mai jos:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News