Ouă umplute. Cu pate, avocado, anchois sau prosciutto - CINCI rețete geniale pentru a-i impresiona pe cei dragi

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Iată cele mai tari rețele de ouă umplute.

Ouăle umplute sunt nelipsite de pe masa de Sărbători, pentru că sunt delicioase și ușor de preparat, sub diverse forme.

Îți prezentăm cinci rețete deosebite de ouă umplute pe care le poți prepara simplu și rapid și îi poți da pe spate pe invitații tăi la masă.

Ouă umplute cu pate și muștar

Rețeta de ouă umplute cu pateu și muștar este una clasică, dar ornarea lor din final poate da o notă specială și poate impresionăm familia și prietenii.

Ingrediente:

- 5 ouă

- 1 cutie mică de pateu

- 2 linguri maioneză

- 2 linguri muștar

- măsline

- morcov

- gogoșari

- mărar

Mod de preparare:

1. Se fierb ouăle. Atenție, înainte de a le pune la fiert, ouăle trebuie să fie la temperatura camerei pentru a nu risca să se crape coaja.

2. Când sunt gat, se țin puțin în apă rece, pentru a se curăța mai ușor.

3. Se taie un căpăcel în partea mai lată a oului și se scot cu grijă gălbenușurile.

4. Se strivesc gălbenușurile cu o furculiță și se adaugă pateul, maioneza și muștarul. Atenție! Pateul trebuie să fie la temperatura camerei ca să se încorporeze bine în compoziție.

5. Întreaga compoziție se freacă bine cu o lingură de lemn până se omogenizează, după care se adaugă sare și piper după gust.

6. Fiecare ou se umple cu lingurița din compoziția obținută și apoi se pun la rece.

Ouă umplute cu pastă de avocado

O altă rețetă de ouă umplute este cea cu pastă de avocado, o rețetă mai sănătoasă și mai nutritivă, perfectă chiar și pentru copii. 

Ingrediente:


- 3 avocado

- sucul de la jumătate de lămâie

- 6 ouă

- 200 de g iaurt

- sare

Mod de preparare:

1. Se fierb ouăle

2. După ce s-au răcit, ouăle se curăță și se taie pe lung.

3. Se mixează gălbenușurile cu avocado stropit cu câteva picături de lămâie și iaurtul și se pune sare după gust.

Ouă umplute cu pastă de anchois

Ingrediente:

- 6 ouă

- 50 g unt

- 1 lingură pastă de anchois (cumpărată sau obținută din anchois băgat la blender)

Pentru această pastă nu este nevoie de sare, pentru că pasta de anchois sau anchois la borcan este destul de sărat, potrivit a1.ro

Mod de preparare:

1. Se pun ouăle la fiert

2. După ce s-au răcit, ouăle se curăță și se taie pe lung, apoi se scoate cu grijă gălbenușul, fără ca albușul să se rupă.

3. Gălbenușurile se pun într-un castron și se adaugă untul și o linguriță de pastă de pește. Toate acestea se amestecă bine până ce se obține o pastă omogenă cu care se vor umple albușurile.

4. Ouăle umplute se așează pe o farfurie care poate fi ornată cu frunze de ceapă verde.

Ouă umplute cu ardei

Ingrediente:

- 5 ouă

- 5 linguri pastă de ardei

- 2 linguri de smântână

- 1/2 linguriţă de muştar

- 1/3 legătura pătrunjel

- sare

- piper

- bucățele de ardei roşu pentru garnitură

Mod de preparare:

1. Se fierb ouăle timp de 9 minute în apă fierbinte pentru a se întări.

2. Se curăţa de coajă reci, se curăţa de pielita şi se taie în două pe lungime.

3. Se scot gălbenuşurile şi se zdrobesc cu furculiţa, iar apoi se amestecă omogen cu pastă de ardei, smântâna şi muştarul.

4. Se spala pătrunjelul, se zvânta şi se toacă frunzele mărunt.

5. Amestecul de gălbenuş se condimentează cu sare şi piper şi se încorporează cam o lingură de pătrunjel.

6. Se pune amestecul într-o pungă de şpriţuit cu vârful în formă de stea şi se umplu ouăle în mod egal.

7. Se aşează ouăle pe un platou şi se presară cu restul de pătrunjel şi cu bucăţele de ardei roşu, după gust.

Ouă umplute cu prosciutto și parmezan

Ingrediente:

- 10 ouă

- 50 g prosciutto

- 4 linguri parmezan ras

- 2 fire de ceapă verde

- 4 măsline verzi tăiate mărunt

- 3 linguri ardei roşu tocat

- 1 linguriţă de muştar

- 6 linguri de smântână

- 2 linguri de maioneză

- 1 cățel usturoi

Mod de preparare:

1. Ouăle se fierb tari.

2. După ce au fiert, se lasă să se răcească şi se decojesc cu grijă.

3. Se taie pe jumătate şi se separă gălbenuşurile de albuşuri.

4. Gălbenuşurile se pun într-un bol şi se zdrobesc cu o furculiţă, după care se adăugă ardeiul şi măslinele tocate mărunt, muştarul, smântână, maioneză şi usturoiul zdrobit, prosciutto tăiat mărunt.

5. Se amestecă bine până se omogenizează, apoi albușurile se umplu cu acest amestec.

6. Se presară parmezan ras pe deasupra. 

Poftă bună și spor la bucătărit!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel