Osetia de Sud s-ar putea uni cu Osetia de Nord, după alipirea la Federația Rusă

Osetia de Sud s-ar putea uni cu Osetia de Nord, după alipirea la Federația Rusă / Foto: Pixabay
Osetia de Sud s-ar putea uni cu Osetia de Nord, după alipirea la Federația Rusă / Foto: Pixabay

Osetia de Sud se poate uni cu Osetia de Nord dacă va deveni parte a Federației Ruse.

Dacă Osetia de Sud se alătură Federației Ruse, aceasta ar putea deveni o singură entitate cu Osetia de Nord, a spus președintele Republicii, Anatoli Bibilov, scrie Interfax.

"Sunt demersuri legale pe care trebuie să le facem. Când suntem deja parte din Federația Rusă, în cadrul Federației Ruse, există proceduri care sunt asociate cu unificarea subiecților", a spus Bibilov într-un interviu acordat postului de televiziune Rossiya 24.

"Osetia de Sud poate deveni parte a Federației Ruse ca subiect al Rusiei. Cred că unificarea Osetiei este necesară", a spus Bibilov.

”Mulți vorbesc cine va fi șeful, președintele (la un singur subiect al Federației), unde va fi guvernul – sunt probleme tehnice care pot fi rezolvate, iar aceste decizii pot fi absolut corecte în ceea ce privește amplasarea anumitor structuri de putere.”, a spus Bibilov, afirmând că „Osetia, fără îndoială, trebuie să fie unită”.

Ar urma să fie organizat un referendum în acest sens

Întrebat ce măsuri legale ar trebui să facă Osetia de Sud pentru a adera la Federația Rusă, Bibilov a răspuns: „Această decizie este vitală pentru poporul republicii. Toate celelalte decizii sunt precizate în Constituție. Desigur, va fi necesar să faceți un referendum, va fi necesar să cereți părerea oamenilor”.

Cu o zi înainte, pe 30 martie, Bibilov a spus că Osetia de Sud intenționează să ia măsuri legale în viitorul apropiat pentru a iniția procesul de aderare la Rusia.

"Cred că unificarea cu Rusia este scopul nostru strategic, calea noastră, aspirațiile poporului. Vom merge pe această cale. Vom lua măsurile legale adecvate în viitorul apropiat. Republica Osetia de Sud va face parte din ea - patria istorică Rusia", a spus acesta.

Osetia de Sud este o republică autonomă din Georgia care și-a proclamat unilateral independența în 1990. La 26 august 2008, președintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că guvernul de la Moscova recunoaște oficial independența celor două regiuni separatiste georgiene, Oseția de Sud și Abhazia.

VEZI ȘI: Osetia de Sud trimite soldați pentru a sprijini armata rusă în Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel