OSCE, semnal de alarmă privind libertatea presei în România

Modificarea legii  de funcționare a Agerpres pune independenţa presei  în pericol, declară Harlem Desir, reprezentantul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) pentru libertatea presei.

Apreciez și susțin poziția OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa) față de proiectul de modificare a legii AGERPRES. Independența presei reprezintă unul dintre criteriile de bază pentru definirea unei societăți democratice, iar Agenția Națională de Presă a demonstrat în ultimii ani că este unul dintre pilonii cei mai importanți de susținere a presei românești.

Solicit din nou retragerea sau modificarea acestei inițiative legislative dăunătoare pentru libertatea presei și a jurnaliștilor. Din nou, subliniez deschiderea pe care am avut-o dintotdeauna pentru un dialog bazat pe argumente coerente și corecte, care să conducă la evoluția Agenției Naționale de Presă, precizează Alexandru Giboi, directorul general Agerpres.

Mai multe organizaţii, inclusiv Uniunea Naţională a Jurnaliştilor din România, Alianţa Europeană a Agenţiilor de Ştiri şi Federaţia Europeană a Jurnaliştilor, au denunţat noul amendament ca instrument de politizare a presei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel