Oroare în Bucha. Mai mulţi bărbaţi, torturaţi şi ucişi în subsolul unei tabere de vacanţă

Fotografie creată de Алесь Усцінаў, de la Pexels
Fotografie creată de Алесь Усцінаў, de la Pexels

Ororile din oraşul ucrainean Bucha continuă. Mai multe cadavre torturate au fost găsite în subsolul unei tabere de vacanţă. 

Cinci cadavre au fost găsite în subsolul clădirii unei tabere de vacanță pentru copii din orașul Bucha, la periferia Kievului. Oficialii ucraineni au declarat că soldații ruși i-au torturat și executat pe cei 5 bărbați.

Identitățile bărbaților sunt încă necunoscute, dar unul dintre ei avea asupra sa documente, astfel că familia sa ar trebui să poată fi ușor de localizat, anunță Sky News.

De altfel, ziariștii Sky News s-a aflat luni printre jurnaliștii care au urmărit cum cadavrele, găsite în urmă cu două zile, au fost scoase la suprafață.
Mâinile a patru dintre bărbați erau legate la spate, iar unul fusese împușcat în piept de 5 ori, potrivit lui Anton Gerashchenko, consilier al ministrului de Interne ucrainean. Acesta a spus că un alt bărbat a fost lovit cu o pușcă în cap, iar ceilalți trei au fost împușcați.

Serghei Matiyk, un oficial implicat în recuperarea și îngroparea cadavrelor din Bucha, a declarat că aproximativ 300 de trupuri ale unor civili au fost adunate de când forțele rusești au luat cu asalt acest oraș. El a spus că majoritatea victimelor erau bărbați, dar crede că în jur de 30% au fost femei și copii.

El a avertizat că se așteaptă să fie găsite mai multe trupuri pe măsură ce forțele ucrainene caută în clădirile evacuate.

Trupele rusești s-au retras din orașul Bucha în urmă cu câteva zile, dar dezastrul pe care l-au lăsat în urmă a șocat lumea, forțele rusești fiind acuzate de crime de război.

Rusia neagă că a ucis civili ucraineni la Bucha, scrie Mediafax.

Masacrul de la Bucha. ONU: Toate cadavrele trebuie exhumate pentru anchetă

Michelle Bachelet, Înaltul Comisar ONU pentru drepturile omului, a declarat, luni, că toate cadavrele din Bucha trebuie exhumate și identificate, potrivit Sky News.

„Sunt îngrozită de imaginile cu civili care zac morți pe străzi și în gropi improvizate în orașul Bucha, din Ucraina", a declarat Michelle Bachelet.

„Rapoartele care apar din această zonă și din alte zone ridică întrebări serioase și îngrijorătoare cu privire la posibile crime de război, încălcări grave ale dreptului umanitar internațional și încălcări grave ale dreptului internațional. Este esențial ca toate cadavrele să fie exhumate și identificate, astfel încât familiile victimelor să poată fi informate, iar cauzele exacte ale morții să fie stabilite. Ar trebui luate toate măsurile pentru a păstra dovezile”, a mai spus Înaltul Comisar ONU. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel