Orban: Există riscul dispariției a 2.700 de magistrați din sistem

Ludovic Orban a anunțat că Guvernul își va asuma răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu. Totodată, Guvernul își va asuma răspunderea pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a pensionării anticipate a magistraților.

„Am cerut acordul Biroului Politic Național al PNL pentru angajarea răspunderii Guvernului pe două teme importante. O temă este legată de justiție și cealaltă temă este legată de abrogarea prevederilor nocive pentru economie din OUG 114. În ceea ce privește angajarea răspunderii pe domeniul justiției am cerut acordul pentru a cuprinde în proiectul de lege pe care ar urmă să ne angajăm răspunderea câteva elemente extrem de importante, prorogarea termenului de intrare în vigoare a pensionării anticipate a magistraților. De asemenea, prrogarea termenului de intare în vigoare care cresc de la doi la patru ani vechime necesară pentru intrarea în magistratură și prorogarea termenului de intrare în vigoare a prevederii care trece de la complete de doi la complete de trei”, a spus Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL, potrivit Mediafax.

Șeful Executivului susține că dacă nu vor fi luate măsuri, atunci există riscul dispariției din sistemul de justiție a 2700 de magistrați.

„În cazul în care Parlamentul nu votează proiectul de lege inițiat de PNL privind abrogarea recursului compensatoriu, vom include în proiectul de lege pe care ne vom angajă răspunderea și brogarea recursului compensatoriu”, a subliniat Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel