ORA DE RELIGIE. O profesoară cere CNA să retragă recomandarea privind spoturile despre ora de religie

cna-dcnews_309x206 (1)
cna-dcnews_309x206 (1)

O profesoară de matematică din Buzău cere CNA să retragă recomandarea pe care a făcut-o posturilor de televiziune de a difuza spoturile realizate de BOR în care părinții sunt îndemnați să-și înscrie copii la ora de religie.

Monica Mocanu predă matematica la un liceu tehnologic din municipiul Buzău. Profesoara s-a adresat CNA după ce a văzut la TVR un spot prin care părinții erau îndemnați să și înscrie copiii la ora de religie, în caz contrar materia urmând a fi scoasă din orarul copiilor.

Mocanu susţine că mesajul textului este "fals factual şi manipulator".

"Vă sesizez în regim de urgenţă o situaţie referitoare la spotul promoţional transmis pe TVR1 în seara zilei de 4 martie 2015 (la finalul emisiunii «Vorbeşte liber», aprox ora 21.50) în campania pe care aţi recomandat-o spre a fi difuzată în această perioadă referitoare la ora de religie. Mesajul textual de la finalul spotului este «înscrie-ţi copilul până la 6 martie la ora de religie sau ora se va desfiinţa». Mesajul este fals factual şi manipulator. În primul rând pentru că ora de religie va fi în continuare în oferta obligatorie a şcolilor, conform Constituţiei României şi Legii educaţiei naţionale. În plus, nu doar că informaţia falsă induce în eroare publicul într-o chestiune sensibilă, dar manipulează în interesul particular al unei părţi implicate, nerespectând în felul ăsta codul de reglementare al conţinutului audiovizual pe care dvs îl aplicaţi în această cauză (articolul 141 din regulamentul CNA care permite campaniile noncomerciale)", a scris, pe contul său de pe o reţea de socializare, profesoara Monica Mocanu.

În acest context, Monica Mocanu a solicitat CNA luarea unei poziții și retragerea recomandării adresate televiziunilor pentru această campanie, "în condiţiile în care asociaţia «Părinţi pentru ora de religie» utilizează abuziv încrederea dvs".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel