Opinia Buzău, 25 de ani. Mesaj din partea Teatrului George Ciprian

Ziarul Opinia Buzău împlinește un sfert de secol de la înfiinţare.

Cu acest prilej, directoarea Teatrului "George Ciprian" a transmis un mesaj pentru publicația care se bucură și acum de succes.

"Cu ocazia celebrării a 25 de ani de la înfiinţarea cotidianului OPINIA, ne exprimăm respectul profund şi înalta consideraţiune pentru că aţi rămas un cotidian aşa cum şi l-a dorit cel ce a fost şi va rămâne în conştiinţa buzoienilor, Corneliu Ştefan.

Dacă în anul 1990, regretatul jurnalist , înfiinţa cel mai important cotidian al judetului Buzău, mai târziu la 28 martie 1995, punea umărul alături de alţi inimoşi consilieri judeţeni, la înfiinţarea unui teatru profesionist în urbea noastră – Teatrul George Ciprian.

Vă felicităm călduros cu ocazia acestei sărbători şi vă dorim să ne fiţi alături mulţi ani de acum înainte.

Cu deosebit respect,
Gina Chivulescu
Directorul Teatrului "George Ciprian"", este mesajul transmis de Gina Chivulescu.

Cine a fost Corneliu Ștefan

Corneliu Ştefan, directorul ziarului OPINIA din Buzău, s-a născut la 21 octombrie 1941 şi a murit la 9 februarie 2003, la Buzău. A absolvit Liceul „B.P. Hasdeu" din Buzău, Facultatea de Limba şi Literatura Română din cadrul Universităţii Cluj (1967) şi Facultatea de Filologie-Istorie a Universităţii din Craiova (1978). După o periodă de profesorat, a devenit redactor principal al cotidianului Viaţa Buzăului (1968-1987), apoi redactor-şef la cotidianul OPINIA (din februarie 1990).

S-a implicat în politică: membru PNŢCD şi preşedinte al organizaţiei judeţene până în 1995, preşedinte al organizaţiei judeţene a Convenţiei Democratice între 1991 şi 1995. A fost consilier judeţean din februarie 1992 până în ianuarie 1996 şi consilier municipal, între februarie 1996 şi mai 2000.

A debutat ca student în revista Tribuna, în 1967, unde, timp de doi ani, a susţinut rubrica „Ex Libris". A mai colaborat la România Literară, la Steaua, Amfiteatru, Ramuri, Cronica, Almanahul Literar. Ca redactor la Viaţa Buzăului, a iniţiat rubrici culturale: Să vină reporterul, Cadran cultural, Cadran istoric. A elaborat documentare, în special dedicate judeţului Buzău: săpăturile arheologice de la Pietroasele, Gruiul Dării, Zănoaga-Năieni, Cârlomăneşti şi Vintilă Vodă; aşezările rupestre de la Nucu-Bozioru; Tezaurul de la Pietroasa; ediţiile Taberei de sculptură Măgura. A scris despre V. Cârlova, G. Ciprian, Caragiale, Constanţa Marino-Moscu, Hortensia Papadat-Bengescu, V. Voiculescu, N. D. Cocea, Al. Odobescu, Gala Galaction etc.

Dintre volumele sale de autor, proză şi reportaj amintim : Expediţie la apa vie (Editura Albatros, 1981), La noapte, cotidianul (Editura Eminescu, 1985), După anchetă (Editura Eminescu, 1986), Adio cu nopţile de unul singur (Editura Eminescu, 1987), Drumul prin pădure (Editura Eminescu, 1989), O scrisoare pierdută şi evenimentul zilei (Editura Porto-Franco, 1998), Râul tăcut (Editura Eminescu, 1999). A condus revista lunară Carnet literar (seria a III-a, din 1998). A fost membru al Uniunii Scriitorilor (din ianuarie 1990).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel