Gestul HALUCINANT al unui chirurg. Ce făcea medicul după operații

Gest șocant făcut de un chirurg pe pacienții pe care îi opera.

Potrivit AFP, un chirurg britanic dat în judecată în oraşul Birmingham a recunoscut miercuri în faţa instanţei că şi-a gravat iniţialele - cu ajutorul unui laser - pe ficaţii unor pacienţi pe care i-a operat în vederea unor transplanturi în anul 2013.

Chirurgul Simon Bramhall, în vârstă de 53 de ani, a pledat vinovat la ambele capete de acuzare (ultraj şi vătămare) pentru faptul că şi-a înscris iniţialele - "SB" - pe ficaţii a doi pacienţi aflaţi sub anestezie, fără consimţământul lor, în timpul unor intervenţii chirurgicale realizate la spitalul Queen Elizabeth din Birmingham în anul 2013.

Medicul a folosit un laser cu gaz argon, instrument utilizat în chirurgie, în special pentru evitarea hemoragiilor.

Iniţialele sale au fost descoperite cu ocazia unei a doua operaţii ce a fost suportată de una dintre victime

Chirurgul a reuşit să rămână în libertate, fără cauţiune, până la verdictul tribunalului, care urmează să fie anunţat pe 12 ianuarie.

"Este un caz ieşit din comun şi complex", a subliniat în timpul audierii procurorul Tony Badenoch, considerând că este vorba despre "o chestiune fără precedent legal în dreptul penal".

"Pledând vinovat, el a recunoscut că ceea ce a făcut nu era doar contrar eticii, ci şi inacceptabil pe plan penal", a adăugat procurorul britanic.

Acţiunile sale, descrise de acuzare drept un abuz de putere, au fost "deliberate şi conştiente", a mai spus Tony Badenoch.

"Faptul că doctorul Bramhall şi-a gravat iniţialele pe ficatul unui pacient nu a fost un incident izolat, ci un act repetat în două ocazii, necesitând competenţă şi concentrare. Acest lucru a fost făcut în prezenţa unor colegi", a adăugat acelaşi procuror.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel