Omletă marocană cu roșii: o rețetă interesantă din produse simple

Omletă marocană cu roșii, o rețetă interesantă din produse simple. Sursa foto: freepik.com
Omletă marocană cu roșii, o rețetă interesantă din produse simple. Sursa foto: freepik.com

Majoritatea persoanelor consumă, la micul dejun, ouă. Fie că sunt fierte, fie că sunt prăjite, ouăle sunt iubite de toată lumea.

 

Continuăm să vă facem cunoștință cu cele mai interesante, dar în același timp simple preparate cu care vă puteți surprinde familie.

Omleta marocană pe un pat de roșii se prepară foarte repede din cele mai simple ingrediente, iar rezultatul va fi mai bun decât cel dintr-un restaurant. Rețeta originală conține cârnați, care pot fi înlocuiți cu carne de pui sau de curcan.

Ingrediente:

4 ouă,

20 ml ulei vegetal,

70 grame măsline,

1 ardei gras,

1 ceapă,

3 roșii,

100 grame de cârnați sau carne,

100 grame de cașcaval,

sare și piper după gust,

chimen măcinat, turmeric, boia roșie - după preferințe, 

verdețuri preferate pentru decor (coriandru, mărar, pătrunjel, busuioc).

 

Metoda de gătire 

Roșiile se toacă și se pun într-un castron mic. Ceapa se toacă mărunt și se adaugă în bolul cu roșii. Tăiați cârnații sau carnea în cuburi. Măslinele se taie în felii. Se toacă mărunt ardeiul.

Se încinge uleiul vegetal într-o tigaie. Se pun roșiile cu ceapă și puțină apă. Gătiți-le, sub capac, amestecând din când în când, până când roșiile devin moi și toată apa s-a evaporat.

Trucurile secrete ale bucătarilor pentru a face, acasă, cartofi crocanți la exterior și moi la interior

Dacă lichidul s-a evaporat și roșiile nu s-au înmuiat, puteți adăuga mai multă apă și fierbeți-le sub capac. Adăugați condimente în tigaia cu roșii și ceapă și amestecați. Într-un castron separat, bateți bine ouăle. Adăugați cârnați sau carnea, măslinele și ardei. Se sărează și se amestecă.

Amestecul de ouă se toană peste roșiile din tigaie și se acoperă cu un capac. Gătiți până când ouăle sunt gata. La final, puneți peste ouă, felii de cașcaval, care trebuie să se topească. Decorați omleta cu verdeață proaspătă tocată și cu condimentele preferate. Poftă bună!

 

Cea mai rapidă și mai ușoară omletă italiană: amestecă toate ingredientele și dă-le în cuptor 

 

Atunci când nu ai timp suficient să stai în bucătărie, dar trebuie să pregătești cina, cauți rețete simple, dar delicioase. Rețeta de azi se prepară rapid și tot ce trebuie să faci este să amesteci bine toate ingredientele înainte de a le da în cuptor.  Este vorba despre omletă sau frittata italiană, o mâncare care este delicioasă și sănătoasă.

Ingrediente:

5 ouă,

3 dovlecei,

150 grame de brânză,

5 linguri de  smântână,

ulei vegetal,

sare și piper după gust,

usturoi uscat sau orice alt condiment preferat.

 

Metoda de gătire

 

Dovlecelul se spală, se usucă și se taie în felii foarte subțiri. Amestecă ouăle cu smântâna. Asezonează-le cu sare, piper și usturoi. Unge un vas de copt cu ulei vegetal.

Aveți un borcan cu dulceață? Preparați această tartă savuroasă. O felie are doar 170 de calorii

Întinde feliile de dovleceii pe fundul tăvii și adaugă o parte din amestecul de ouă. Urmează un strat de brânză, apoi un strat de dovlecei. Repetă procedura până când vei termina toate ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie cu brânză. Trimite tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Poftă bună!

 

Ai un dovlecel, un cartof și un morcov? Prepară niște chiftele fabuloase. Legumele sunt mai gustoase așa

Vrei să gătești o cină consistentă, hrănitoare și simplă? Chiftelele de legume sunt perfecte. În acest fel vei aduce la masa un preparat pe placul copiilor, care vor aprecia gustul legumelor.

Fără îndoială, odată ce vei gusta aceste chiftele, nu le vei uita gustul și vei dori să le faci mereu. În plus, vei folosi puține ingrediente, cu un conținut scăzut de calorii. Aluatul pentru aceste chiftele se face fără prea multă dificultate. Timp de preparare - 15 minute, timp de gătire - 10 minute, porții - aproximativ 14 clătite, calorii  - 50 pe bucată.

Ingrediente:

1 dovlecel, dat prin răzătoare,

1 cartof, dat prin răzătoare,

1 morcov, dat prin răzătoare,

3 ouă,

2 linguri de făină,

1 lingura ulei de măsline (în aluat),

10 grame de semințe de susan,

20 grame de ceapă verde tocată,

1 linguriță de sare,

strop de ulei de măsline pentru prăjit.

Pregătirea rețetei

În primul rând, dovlecelul spălat și uscat se dă prin răzătoare. Se asezonează cu sare și se lasă  într-o strecurătoare 8 minute, ca să se scurgă excesul de zeamă. 

Stoarce dovlecelul ras și pune-l într-un castron. Adaugă cartoful ras, după ce l-ai stors de zeamă, morcovul ras, ouăle, susanul, ½ linguriță de sare, ceapa, uleiul și făina, apoi amestecă cu o lingură de lemn.

Nu aruncați apa în care ați fiert sfecla: transformați-o în îngrășământ pentru flori

La final se toarnă un strop de ulei într-o tigaie antiaderentă și se încălzește. Se ia câte o lingură de aluat și se modelează chiftelele, care se prăjesc, la foc, mic pe ambele părți. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel