Interviu. Ce spune Omul cu chitara despre câștigătorul Om Bun-VIDEO

A urcat pe scenă el, omul, Valeriu Petcu, și a sa chitară. După câteva acorduri, artistul a reușit să impresioneze juriul și a câștigat trofeul celui mai longeviv festival din România – “Om Bun”. Cu o voce care parcă îți mișcă sufletul și cu mult soare în glas, Valeriu Petcu a cântat melodia proprie “Emoții din trecut”. Juriul, condus de Titus Andrei, i-a avut în componenţă pe George Stanca, Sorin Minghiat, Horaţiu 'Bebe' Paraschivescu, Mihai Cosmin Popescu, Nora Miskowski şi Victor Drăgan. Mihai Cosmin Popescu, de la Radio România Actualități, prezentatorul emisiunii "Omul cu chitara" a acordat un interviu pentru DC News în care a vorbit despre Valeriu Petcu – omul care – atunci când îl auzi cântând, parcă ești într-o altă lume. O lume mai bună și mai frumoasă.

Cum s-a diferențiat Valeriu Petcu de ceilalți cântăreți? De ce a câștigat trofeul?

[caption id="attachment_402147" align="aligncenter" width="400"] Mihai Popescu, impresionat de vocea lui Valeriu Petcu[/caption]

Mihai Cosmin Popescu: “Valeriu Petcu a fost cel mai apropiat de folkul clasic. Este prima oară când l-am văzut într-un concurs. Este un artist care a abandonat cariera la un moment dat, dar acum a revenit. A fost marinar, el fiind din Constanța. Trebuie să spun că toți cei din juriu au fost de acord cu câștigarea trofeului de către Valeriu Petcu. M-a impresionat  vocea lui, care este una plăcută, romantică, foarte bună pentru muzica folk.

Cum l-ar descrie “Omul cu chitara” pe “Omul Bun” în câteva cuvinte? 

[caption id="attachment_402143" align="aligncenter" width="584"] FOTO: Jurnalul.ro[/caption]

Este un om la vreo 50 de ani. Am avut ocazia să-i înmânez eu premiu. Cum spuneam, pe scenă l-am văzut pentru prima dată. De asemenea, a primit și premiul Radio România Actualități – două înregistrări în studiourile de radio. Valeriu Petcu este un om sensibil, atent la poezia de bună calitate, o voce plăcută, un instrumentist bun.

Cum ați defini folkul cântat de Valeriu Petcu?

Este un folk clasic, cu ușoare nuanțe de muzică medievală. Este o muzică simplă, dar nu simplistă, compoziții romantice, cu texte despre iubire. El nu a uitat un lucru foarte important – ce înseamnă folk – o voce, un om cu o chitară și o poezie.

Ce va face de acum înainte câștigătorul trofeului “Om Bun”?

De acum încolo, Valeriu Petcu va apărea doar în recitaluri. Nu va mai participa la concursuri. Cel puțin asta a fost declarația sa. El cântă prin cluburile din Constanța. Poate va edita și primul său album. Altfel nu se poate! Nu ai cum să reziști în lumea muzicală.

FOTO: Jurnalul.ro/Horațiu Iulian

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel