Octavian Berceanu atacă postul lui Vlad Voiculescu, în organizația USR-PLUS București

Octavian Berceanu și Vlad Voiculescu, contracandidați la șefia USR PLUS București / Foto: Facebook Octavian Berceanu
Octavian Berceanu și Vlad Voiculescu, contracandidați la șefia USR PLUS București / Foto: Facebook Octavian Berceanu

Octavian Berceanu îl contracandidează pe Vlad Voiculescu la șefia USR PLUS București.

Șeful Gărzii Naționale de Mediu Octavian Berceanu îl va contracandida pe Vlad Voiculescu la șefia USR PLUS București, în scrutinul intern care va avea loc la finalul acestei săptămâni. Berceanu a confirmat pentru Digi24.ro că și-a depus în urmă cu puțin timp scrisoarea de intenție și CV-ul pentru scrutinul intern care se va desfășura pe parcursul a trei zile: vineri, sâmbătă și duminică, cu prezența fizică a delegaților. Anunțul lui Berbeceanu vine după ce Vlad Voiculescu a anunțat, deja, în interiorul partidului că va candida și el.

„Biroul Municipal după alegeri trebuie să fie un birou al celor pe care-i reprezentăm, transparent, deschis, eficient si bine organizat. Biroul Municipal al USRPLUS poate îmbrăca haina încrederii pentru toți bucureștenii (...). Candidez pentru președinția Biroului Municipal București cu energia și înțelepciunea cu care transform, din ”Cenușăreasă” în ”Prințesă”, una dintre cele mai importante instituții ale
statului.

Am învățat diplomația și arta negocierii în stradă și în afaceri. Am aplicat-o și am reușit, după sute de eșecuri. Diplomația m-a ajutat să deschid ușile ferecate ale instituțiilor în cei 4 ani de mandat în CGMB. Acum, diplomația și fair-play-ul mă ajută să negociez cu succes fără să fac simțită poziția de forță pe care o dețin, fără să etalez ceea ce instituția îmi oferă deja. Argumentele și bunul-simț au o forță mult mai mare decât statutul și poziția. Vom merge împreună pe acest drum, deloc ușor, dar eficient și bătătorit de către toți cei care au câștigat.”, este mesajul pe care Octavian Berceanu îl transmite colegilor, în scrisoarea de intenție depusă pentru candidatura la șefia USR PLUS București.

Tensiuni între USR și PLUS

Intrarea în competiție a lui Berceanu are loc pe fondul tensiunilor dintre USR și PLUS. Fiecare  dintre cele două partide încearcă să câștige filiale importante din țară, în perspectiva congresului din septembrie. Până acum cei din USR nu aveau un candidat la nivelul filialei municipale. Actualul copreședinte USR al filialei, Claudiu Năsui, nu intenționa să îl contracandideze pe copreședintele PLUS Vlad Voiculescu.

„Berceanu nu este genul care face înțelegeri politice. Probabil a simțit că sunt nervi în USR”, spun surse din partid.

Politicienii din USR ar fi nemulțumiți de faptul că  PLUS și Vlad Voiculescu ar vrea să aibă cât mai multă influență la nivelul organizației municipale. Până acum, în alegerile din sectoare, USR a obținut șefia a două organizații, în timp ce PLUS a câștigat în patru dintre sectoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel