Obezitatea femeilor înainte de sarcină, risc de ADHD pentru copil

Obezitatea mamei poate crește riscul unui copil pentru tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD)

 

Aceasta este concluzia unei analize realizate de cercetătorii de la Institutul Național de Sănătate și Dezvoltare Umană a Copilului (NICHD), parte a Institutelor Naționale de Sănătate Eunice Kennedy Shriver.

Cercetătorii au descoperit că mamele - dar nu și tații - care erau supraponderali sau obeze înainte de sarcină au avut mai multe șanse să raporteze că micuții lor au fost diagnosticați cu tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) sau să aibă simptome de hiperactivitate, neatenție sau impulsivitate la vârsta de 7 ani la 8 ani.


Studiul  apare în The Journal of Pediatrics.

Echipa de cercetători a analizat Studiul NICHD Upstate KIDS, care a recrutat mame cu copii mici și i-a urmat pe copii până la vârsta de 8 ani. În această analiză a aproape 2.000 de copii, echipa de studiu a descoperit că femeile care erau obeze înainte de sarcină au raportat aproximativ de dublu că micuțul lor a avut ADHD sau simptome de hiperactivitate, neatenție sau impulsivitate, în comparație cu copiii femeilor cu greutate normală înainte de sarcină .

Autorii sugerează că, dacă rezultatele lor sunt confirmate prin studii suplimentare, furnizorii de servicii medicale pot dori să analizeze copiii de mame obeze pentru ADHD, astfel încât să li se ofere intervenții anterioare. Autorii remarcă, de asemenea, că furnizorii de servicii medicale ar putea folosi strategii bazate pe dovezi pentru a sfătui femeile în ceea ce privește dieta și stilul de viață înainte de planificarea unei sarcini.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel