Oana Stancu: De azi lucrurile nu vor mai sta așa!

Oana Stancu a tras un semnal de alarmă, după ce a câștigat o bătălie importantă, aducându-o pe lume pe fetița sa, Maria Victoria.

"Îmi doresc enorm ca izbânda mea din ultimele luni să fie și izbânda cât mai multor români care au aceeași boală genetică, trombofilia. O boală cu care mulți trăiesc fără să știe că o au, o boală care pentru alții poate fi fatală, o boală care afectează în mod dramatic femeile însărcinate. Dar nu numai. Am aflat azi despre un medic ortoped care a făcut un drum până la Târgu Mureș și înapoi cu mașina, apoi s-a prăbușit. O tromboză. A aflat astfel că are boala Leiden (tot trombofilie), iar astăzi este în regulă. Deputatul Liana Dumitrescu a murit însă în 2011 în urma unui cheag generat de trombofilie pe fondul tratamentului cu anticoncepționale. În România nu există teste care să arate incidența acestei boli în rândul populației. Analizele costă enorm - 12 până la 25 milioane de lei vechi, iar tratamentul, costisitor și el, nu este decontat în întregime", a scris Oana Stancu pe Facebook.

Jurnalista a spus că începând de acum înainte lucrurile vor sta diferit.

"Sunt bucuroasă să vă anunț că ministrul Sănătății, dl Bănicioiu, și ministrul Fondurilor Europene, dl Teodorovici, au răspuns apelului meu și astăzi a avut loc o întâlnire la Spitalul Universitat cu medicii care au acumulat experiență în legătură cu depistarea și tratarea acestei boli. S-au pus bazele unui proiect pilot care va fi finanțat din fonduri europene pentru efectuarea gratuită a analizelor și pentru eliminarea efectelor acestei boli (fiind genetică, nu poate fi tratată și eradicată, dar efectele pot fi contracarate). Până la sfârșitul acestui an va fi pus în practică, au promis cei doi miniștri", a conchis Oana Stancu.

VEZI ȘI: Oana Stancu a născut. "Este o învingătoare"-FOTO

VEZI ȘI: De ce nu a mai apărut Oana Stancu la Antena 3. Gâdea: Se luptă pentru viața ei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel