Oana Stănciulescu scoate la lumină informații uitate despre guvern

Oana Stănciulescu
Oana Stănciulescu

Oana Stănciulescu a adus la lumină o serie de informații uitate de mulți români.

Jurnalista a publicat pe blogul său un articol care a apărut în 1996 în ziarul Ziua și care face referire la palmaresul Guvernului Văcăroiu (1992-1996).

"Guvernul Văcăroiu va rămâne în istorie ca cel care a dus țara în pragul sărăciei și deznădejdii. Corupția dusă la paroxism, blocarea reformei și a privatizării sunt principalele păcăte ale echipei Văcăroiu. Cei patru ani de guvernare nu vor fi dați uitării nu numai din pricina inflației galopante, a reducerii veniturilor populației până la limita rezistenței, a creșterii deficitului bugetar sau a devalorizării aberante a monedei naționale, ci și prin alte „acțiuni guvernamentale" pe care opinia publică cu siguranță și le va aminti", scria Oana Stănciulescu în 1996.

De asemenea, ziarista trecea în revistă și cele mai importante evenimente din acea perioadă.

[citeste si]

"*Andrei Șerban pleacă de la conducerea Teatrului Național, declarând că nu poate să schimbe structura comunistă a acestei instituții.

* La 6 iulie 1993, Guvernul îl dă în judecată pe Regele Mihai, la Tribunalul de la Geneva pentru a intra în posesia a 42 de tablouri care, zicea Guvernul, au fost scoase din țară de Rege. Mai târziu, Tribunalul de la Geneva decide că statul român s-a înșelat. Instanțele internaționale vor respinge acțiunea juridică inițiată de Guvern.

*Se sinucide prin spânzurare Călin Nemeș, cel care a fost rănit în 21 decembrie 1989 pentru că a încercat să dezarmeze un ofițer. El nu mai vede nici o speranță cu Iliescu-PDSR-Văcăroiu la putere, și-și pune capăt zilelor.

*Ministrul Culturii, Petre Sălcudeanu, este prins, în stare de ebrietate, descheiat la șlit, încercând să violeze o angajată a Ministerului.

*Guvernul refuză să acorde viză de intrare în țară familiei Regale, pentru a lua parte la festivitatile prilejuite de Ziua Nationala a țării", scria Oana Stănciulescu acum 20 de ani. Întregul articol îl găsiți AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel