Oana Calusa, experienţă neplăcută într-un centru: Nu am vrut decât sa facem niște copii fericiți

Foto Facebook / Oana Calusa - de George Doros
Foto Facebook / Oana Calusa - de George Doros

Oana Calusa, jurnalistă şi scriitoare, stabilită acum în Scoţia, îşi doreşte să ajute persoanele din România prin intermediul unei asociaţii. Astăzi, în timp ce încerca să aducă zâmbete pe chipul unor copii dintr-un centru din Constanţa, a avut parte de o experienţă ce lasă un gust amar.

Miercuri seara, într-o postare pe Facebook, a povestit momentele prin care a trecut:

"Recent, am hotărât să înființăm o asociație socio-culturală, cu scop caritabil. M-a motivat foarte mult dorința mea de a îi ajuta pe cei cu care soarta nu a fost atât de darnică, cei mai puțin norocoși...

Prietenii mei buni (puțini la număr, ce-i drept), toți aceia care mă cunosc, știu și pot confirma oricând faptul că îmi place să dăruiesc mai mult decât să primesc. De aceea, ne-am urnit la acest drum, deloc simplu. Știam de la bun început că nu va fi ușor, dar asta m-a ambiționat și mai mult, pentru că pentru mine, provocare înseamnă acțiune dusă la bun sfârșit.

Avem scopuri mărețe, iar targetul pe care ni l-am propus nu e simplu deloc. Proiectele de anvergură cer timp, oameni frumoși alături, mult devotament și finanțare pe măsură. Nu suntem utopici, așa că ne-am înarmat cu răbdare și suntem pregătiți să facem pași mici, dar siguri, până vom ajunge să ne atingem obiectivele principale.

Astăzi însă am avut parte de o experiență care m-a întristat. Noi nu am vrut decât sa facem niște copii fericiți, nimic mai mult. Am vrut să ducem niște ajutoare (hăinuțe) pentru fetițele din Centrul Ovidiu, din Constanța. Nu ne-am dorit tam-tam, am vrut să fim discreți și să bucurăm sufletele acestor copii. 

Ne-am lovit însă de refuzul angajaților de acolo, care ne-au spus că nu vor să primească ajutoarele noastre. Motivul? Cel puțin halucinant: "fetele nu au nevoie de haine! Au atât de multe, încât le aruncă la gunoi!"

M-am întristat teribil și încă sunt foarte confuză."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel