Oameni nevinovaţi loviţi de jandarmi la protest. Laurenţiu Cazan, explicaţii

Mihai Ciobanu / 16 aug 2018 / 10:48 Salveaza PDF Comentarii
Protest
Descriere foto: Protest

Maiorul Laurențiu Cazan, coordonatorul acțiunii jandarmilor din Piața Victoriei, a explicat de ce au avut de suferit şi protestatarii paşnici, la mitingul din data de 10 august.

Maiorul Laurențiu Cazan, coordonatorul acțiunii jandarmilor din Piața Victoriei, a explicat, în cadrul unei emisiuni la TVR, de ce au avut de suferit de pe urma acţiunii în forţă a jandarmilor şi protestatarii paşnici. Cazan a declarat că acest lucru s-a întâmplat ca urmare a faptului că oamenii nu s-au delimitat de grupurile violente, motiv pentru care jandarmii nu au putut acţiona exclusiv în cazul acelor persoane recalcitrante. 

"De data aceasta, chiar dacă am avut un număr mai mare de oameni violenți, de data aceasta, ca o particularitate, oamenii nu se mai delimitau de ei. Au fost informații care au venit în timp real din teren, din punct de vedere tactic nu am ce să îmi reproșez, a fost un fir logic al evenimentelor. 

Ei nu erau în față, ei mergeau mai în mijlocul Pieței. Se asigurau mereu că au 2-3 rânduri de persoane în fața lor, persoane care până la urmă reacționau și ei. Ei acționau foarte bine susținut, iar obiectivele noastre aveau obligația de a respinge atacurile lor. Din acest motiv se foloseau gazele lacrimogene și oamenii pașnici au avut de suferit. Nu am avut de data aceasta oamenii pașnici care să se delimiteze de ei. Noi acționam asupra celor violenți, dar ei au avut o tactică diferită de această dată și stăteau în mijlocul mulțimii”, a declarat maiorul Laurențiu Cazan, la TVR.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24