O moderatoare TV dă în judecată TVR. Acuzații grave aduse Televiziunii române

Fosta moderatoare a emisiunii dedicate romilor ”Fără etichete”, Mihaela Drăgan, spune că vrea să dea în judecată Televiziunea română. Potrivit declarațiilor sale, în perioada în care a lucrat la TVR, nu a avut un contract de muncă şi nu a fost plătită.

Mihaela Drăgan, în luna decembrie, a fost chemată pentru a face parte din noul proiect pentru emisiunea dedicată minorităţii rome, pe 7 ianuarie a dat o probă de moderare şi, pe 14 ianuarie, a avut loc prima înregistrare.

Un moment critic în ceea ce priveşte neînţelegerile dintre producătoarea şi moderatoarea emisiunii s-a produs săptămâna trecută, când invitatul emisiunii a fost Mugur Vârzariu, care este cunoscut pentru implicarea lui în viaţa comunităţilor de romi şi nu numai.

După această emisiune, producătoarea emisiunii ar fi ţipat la Mihaela Drăgan, cerându-i socoteală pentru invitatul din platou, deşi anterior îşi dăduse acordul pentru ca acesta să fie prezent în emisiune.

Mihaela Drăgan spune că are de gând să dea în judecată TVR

"Da, vreau să-i dau în judecată. Personal, nu am bani pentru acest lucru dar am energie ca să-i găsesc. Pentru că așa ceva nu poate rămâne nerezolvat. Sigur că unii pot spune că nu am o nicio șansă împotriva unei instituții atât de solide cum e TVR. Că sunt doar o femeie romă de 28 de ani care va fi "mâncată". Dar nu cu acest tip de resemnare s-au petrecut vreodată schimbări în lume", spune Mihaela Drăgan.

"Ultima emisiune pe care am înregistrat-o a fost cea de săptămâna trecută în care l-am avut invitat pe fotograful de documentar, Mugur Vârzariu, invitat de mine cu acordul producătoarei. Ea nu-l cunoștea deloc pe Mugur, el a comentat reacțiile rasiste la documentarul The Romanians are coming, lucru care a deranjat-o foarte tare pe Mimi Necula. După înregistrarea emisiunii, m-a închis într-un birou și mi-a spus că, dacă ea are chef, TVR-ul îl interzice pe Mugur Vârzariu, pentru că i-a facut campanie președintelui țării, Iohannis, și m-a amenințat că nu spun ce vreau eu în emisiune, spun ce îmi dictează ea să spun, că ea e producătoare și conținutul îi aparține. Iar eu pot fi inlocuita usor daca nu mă conformez", a mai spus Mihaela Drăgan într-un interviu acordat pentru Criticatac.ro.

După discuţia cu producătoarea, Mihaela Drăgan a scris minuta înregistrării, pe care i-a dat-o şi lui Cătălin Sava.

"După ce am trimis această minută, ne-a chemat Cătălin Sava, şeful minorităţilor, pentru a discuta despre această problemă", a spus Mihaela Drăgan, adăugând că producătoarea emisiunii s-a enervat foarte tare şi a făcut mai multe afirmaţii jignitoare, atât despre moderatoare, cât şi despre emisiune.

Tot atunci, i-a fost prezentat şi un contract de cesiune a drepturilor de autor în care apărea suma de 740 de lei brut.

"Le-am spus că mi se părea puţin. Eu aş fi făcut şi pe gratis emisiunea asta, numai să fi fost respectată. Pentru mine, era un lucru activist. Dar ea n-a vrut să semneze. (...) S-a enervat foarte tare, a părăsit încăperea şi a spus că nu semnează niciun contract", a completat fosta moderatoare TVR, menţionând că nu i s-a permis să ia contractul acasă, să îl citească.

În urma celor întâmplate, Mihaela Drăgan a precizat că, împreună cu mai multe organizaţii rome şi feministe, care promovează drepturile omului, va face o scrisoare publică pe care o va trimite şi Comisiei de Etică din TVR şi chiar va da în judecată Televiziunea română, scrie România Liberă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel